SPONSORERET indhold
Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater
Jeg elsker tomater og har ofte alle mulige slags i mit køkken. Men når tomaterne bliver en smule bløde, så er jeg ikke længere glad for at spise dem rå. Til gengæld er de skønne i suppe, tomatsovs, gryderetter eller som her letsyltede på en simpel pasta.
3-4 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
Tomater
2 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
lidt frisk timian
3-400 g modne tomater, gerne små og hele
Pasta
200 g tørret pasta
50 g parmesan, revet
1 spsk smør
salt og peber
Desuden
lidt frisk timian
mere parmesan
Sådan gør du:
- Tomater: Kog eddike, vand og sukker med timian i en dyb pande, til sukkeret er smeltet.
- Kom tomaterne i lagen, og lad dem simre i 5-6 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen.
- Pasta: Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
- Afdryp den, men lad en smule vand hænge ved. Kom parmesan og smør i, og smag til med salt og peber.
- Servering: Anret pasta i dybe tallerkener. Top med syltede tomater, timian, peber og lidt mere parmesan, og servér straks.
Tip:
Lav evt. ekstra pasta med vilje, så du har til pasagne. Og husk at de syltede tomater holder sig i flere dage i lagen på køl. Brug dem som snack, i salater eller i en sandwich.