Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jeg elsker tomater og har ofte alle mulige slags i mit køkken. Men når tomaterne bliver en smule bløde, så er jeg ikke længere glad for at spise dem rå. Til gengæld er de skønne i suppe, tomatsovs, gryderetter eller som her letsyltede på en simpel pasta.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
26. sep. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
3-4 personer | Total: 25 min

Ingredienser

Tomater

2 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
lidt frisk timian
3-400 g modne tomater, gerne små og hele

Pasta

200 g tørret pasta
50 g parmesan, revet
1 spsk smør
salt og peber

Desuden

lidt frisk timian
mere parmesan

Sådan gør du:

  1. Tomater: Kog eddike, vand og sukker med timian i en dyb pande, til sukkeret er smeltet.
  2. Kom tomaterne i lagen, og lad dem simre i 5-6 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen.
  3. Pasta: Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
  4. Afdryp den, men lad en smule vand hænge ved. Kom parmesan og smør i, og smag til med salt og peber.
  5. Servering: Anret pasta i dybe tallerkener. Top med syltede tomater, timian, peber og lidt mere parmesan, og servér straks.

Anbefalet til dig