Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille
Foto: Sarah Britton Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille

Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille

Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille

Lækker dessert til de varme sommerdage.

Print

40 g jordbær
1,1 dl honning eller ahornsirup
15 g tørrede økologiske kamilleblomster (eller teposer nok til, at der er 4 spsk blomster)
1 stang vanilje, flækket. Skrab kornene ud og gem til senere brug
735 g fuldfed yoghurt naturel (gede-, fåre- eller ko-)
Revet skal af 1 økologisk citron
1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Hak ca. 1⁄4 af jordbærrene groft.

Kom resten af de hele jordbær, honning, kamilleblomster, vaniljekorn, yoghurt og citronskal og -saft i en blender, og blend helt jævnt – sørg for, at der ikke er nogen ikke-blendede stykker af tørret kamille i blandingen. Hæld blenderens indhold i en 23 cm firkantet metalform, og vend de hakkede jordbær i. (Har du en ismaskine, så brug den i henhold til brugsanvisningen.)

Frys yoghurten i 45-60 minutter. Tag derefter formen ud af fryseren, og brug en gaffel eller et stift piskeris til at piske yoghurten, til den er cremet (dermed forhindrer du, at der dannes iskrystaller). Sæt yoghurten tilbage i fryseren, og gentag piskningen hver 1⁄2 time i op til 2 timer – idet du sørger for, at yoghurten hver gang er så jævn som muligt, før du sætter den i fryseren.

Dæk formen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren. Tag den ud 10-15 minutter før servering (Yoghurten kan holde sig i op til 2 uger).