TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Nemme hjemmelavede gåsebryst
Super nemme flødekager - hjemmelavede gåsebryst med færdigkøbte lagkagebunde.

Nemme flødekager: Gåsebryst

Nemme flødekager: Sådan laver du selv gåsebryst

Gåsebryst er en dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi opdateret flødekagen og lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet.

Gåsebryst


(Ca. 8 stk.)

Creme:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1,5 dl sødmælk
1 stang vanilje
2,5 dl piskefløde, pisket til skum

1 pakke med tre lagkagebunde

1 glas god marmelade – her er brugt hindbærmarmelade

Ca. 100 g marcipan til låg. (Brug gerne marcipan, der er lavet til at overtrække kager med, det er nemmere at arbejde med).

1. Rør først æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør derefter fløden i sammen med mælken. flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. kom både stang og korn i gryden.

2. Bring blandingen i kog. Lad den koge igennem 1 minut under konstant piskning. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. lad cremen køle af, og rør den med flødeskum.

3. Skær siderne af to lagkagebunde, så de bliver firkantede. Del den sidste bund i to, og skær hver halvdel til et rektangel, der skal bruges til at lave ‘tunnel’ (se billede). Rektanglerne skal være ca. halvt så brede som de to bunde.

4. Smør marmelade og derefter creme ned langs midten på hver lagkage-bund. læg en af de smalle bunde over, og tryk den ned i siderne, så den danner en tunnel. Beklæd tunnellen med creme.

5. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir drysset med flormelis til et langt stykke, der kan dække kagens sider. Læg marcipanen på som låg. stil på køl en halv times tid, og skær så ud i passende stykker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage og Flødeskumskager