Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

auberginerulle opskrift
Foto: PR Aubergineruller

auberginerulle opskrift

Opskrift: Aubergineruller

plate 4
printer Print

2 økologiske auberginer (de er som regel mere faste end de andre)
5 spsk. olivenolie extra vergine
Skær auberginerne i tynde skiver på langs, ca. 6 mm tykke.  Der skal bruges otte skiver, så der bliver lidt i overskud. Pensles med olie og lægges på en varm pande. De skal blive lysebrune på begge sider. Læg dem på køkkenrulle.

Tomatsalsa:

3 spsk. olivenolie extra vergine
2 fed finthakkede hvidløg
3/4 dåse flået hakket tomat
1 chili
havsalt
 
Lad hvidløget tage lidt farve i den varme olie. Kom chili i og tilsæt tomaterne og lad dem simre fem minutter. HUSK: Tag chilien op, når smagen er passende. Smag til med salt.
 
Fyld og lidt til at komme over rullerne:

125, g bøffel-mozzarella, skæres i tynde skiver og tørres let i køkkenrulle
100 g friskreven parmesan
24 blade frisk basilikum

Smør et ildfast fad med olie. Kom lidt tomatsalsa ud over alle auberginerne, og læg mozzarella og basilikum på. Drys med parmesan og rul dem sammen fra den tynde ende. Læg rullerne i fadet og kom lidt tomat over ned langs midten. Læg resten af mozzarellaen på og drys med parmesan. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20- 30 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

"Serveres varme."

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Salsa, Tomatsalsa, Vegetarret, Vegetarisk, Forret, Frokost og Tilbehør