Pissaladiere - fransk pizza
Den franske pendant til italienernes pizza. De bløde sødmefulde løg får fint selskab af de letbitre oliven og de salte ansjoser.
Ingredienser
Bund:
3 dl lunkent vand
50 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
ca. 600 g hvedemel.
Fyld:
7-8 mellemstore løg
2 spsk smør
ca. 50 g sorte oliven
6-8 ansjoser
frisk timian
salt
oliveolie.
Smuldr gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen til den er smidig og glat. Husk at dejen ikke må blive for tør. Lad dejen hæve en time tildækket et lunt sted.
Skræl løgene og skær dem ud i tykke skiver. Smelt smørret på en pande, og steg løgene heri ved svag varme under stadig omrøring indtil løgene er bløde, gyldne og let karamelliserede. Rul dejen ud til en bund på ca. 0,5-1 cm's tykkelse. Spred løgene ud ovenpå, og fordel ligeledes ansjoser og oliven herpå. Drys med frisk timian, lidt salt og dryp med olivenolie. Bag pissaladieren i ca 20 min. ved 220 grader indtil bunden er gylden og sprød. Servér med det samme, eller spis når den er let afkølet.
Prøv også jagtgryde med kylling og svampe
Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
TIP
Skal det gå hurtigt kan du bruge en færdig pizzadej. Du kan også forberede dejen om morgenen og lade den hæve ca. 8 timer i køleskab, men så skal du bruge ca. 8-10 g gær.