SPONSORERET indhold
Pizza med peperoni og kartofler
4 portionspizzaer
Ingredienser
Pizza med peperoni og kartofler
Dej:
25 g gær
3¼ dl vand
200 g fuldkornsspelt eller grahamsmel
300 g pizzamel
1 tsk. salt
Tomatsauce:
1 ds. hakkede flåede tomater
1 lille løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
¾ tsk. salt
peber
Fyld:
2 æggestore skrællede kartofler
100 g peperonipølse eller chorizopølse
150 g revet pizzaost
2 tsk. tørret oregano
1 spsk. olivenolie
- Smuldr gæren i en skål, og kom vand i. Rør det sammen, til gæren er opløst. Rør salt i. Tilsæt begge slags mel, men hold 100 g tilbage af pizzamelet. Rør dejen sammen. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på det. Ælt dejen godt, til den er elastisk og meget smidig, 5-10 min. Undervejs tilsætter du de 100 g hvedemel.
- Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve ca. 1 time.
- Lav 4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul dejen ud, til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejen rundt, så kanten bliver lidt højere end resten af pizzaen.
- Tomatsauce: Pil løget, og skær det i tern. Skær gulerod og bladselleri i meget fine tern. Hak hvidløgsfeddene. Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge. Rør i gryden jævnligt. Det tager ca. 10 min. Saucen skal være tyktflydende.
- Fyld: Riv kartoflerne i tynde skiver på råkostjernet. Fordel tomatsaucen over pizzabundene. Fordel kartoffelskiver og peperoni over. Drys osten over. Drys oregano over, og dryp med olivenolie.
- Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. Lav 2 pizzaer ad gangen.