Rabarber-jordbær-islagkage
SPONSORERET indhold

Rabarber-jordbær-islagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Søde jordbær og syrlige rabarber er et klassisk match. Her forenet i en skøn islagkage.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
09. jun. 2020 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Rabarberkompot:
1 vaniljestang
200 g rabarber
100 g rørsukker
1 dl vand

Jordbærpure:
100 g jordbær
2 spsk flormelis
lidt appelsinsaft

Islagkage:
6 pasteuriserede æggeblommer
80 g flormelis
1 vaniljestang, kornene herfra
5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade
jordbær og mynte til pynt

Sådan gør du

  1. Rabarberkompot: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til isen, og brug vaniljestangen til rabarberkompotten.
  2. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det simre til kompot-konsistens er opnået.
  3. Afkøl kompotten.
  4. Jordbærpure: Nip stilken af jordbærrene, og blend sammen med flormelis og appelsinsaft til pure. 
  5. Islagkage: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 minutter. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.
  6. Tag halvdelen af iscremen, og rør det afkølede rabarberkompot og 5 spsk jordbærpure, og vend i iscremen. Fyld rabarber-jordbær-isen i en springform evt. beklædt med husholdningsfilm, og fordel isen ovenpå. Frys i 4-6 timer, til den er gennemfrossen.
  7. Smelt mørk chokolade i en skål over vandbad. Overtræk isen med mørk chokolade, og sæt det i fryseren igen.
  8. Tag isen ud af fryseren 30 min før servering, og sæt det i køleskabet, så den har cremet konsistens, når den skal serveres.
  9. Pynt med friske jordbær og mynte .

TIP! Kom evt. knuste makroner mellem rabarber-jordbærisen og vaniljeisen.

PRØV OGSÅ: Affogato - vanilleis med espresso

Anbefalet til dig