Opskrift på rabarber-parfait med jordbærpure og rå-syltede rabarber
SPONSORERET indhold

Rabarber-parfait med jordbærpure og rå-syltede rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Så er der dømt dessertluksus. Hjemmelavet parfait er let at lave og de syrligt-søde rabarber giver et godt modspil til den fede iscreme. Lav den i forvejen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
18. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
11

Ingredienser

10-12 små forme med is

150 g rabarber
4 spsk honning
4 spsk vand
1 tsk revet ingefær
lidt citronsaft
1 vaniljestang
300 g rabarber
125 g rørsukker
1 dl vand
250 g jordbær
3 spsk flormelis
½ dl appelsinsaft
6 pasteuriserede æggeblommer
80 g flormelis
kornene fra 1 vaniljestang
5 dl piskefløde
150 g jordbær
lidt basilikum eller mynte til pynt

Sådan laver du rabarberdesserten

Råsyltede rabarber:
Skær rabarberne i tynde skiver på skrå af 1-2 mm.
Kom honning, vand og ingefær i en lille gryde og giv det et opkog. Tag det af varmen og smag til med citronsaft. Afkøl honning-marianden. Kom de snittede rabarber i et sylteglas og hæld marinaden over. Sæt det i køleskabet og lad det trække 12 timer. Ryst glasset lidt undervejs.

Rabarberkompot:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem kornene til isen og brug vaniljestangen til rabarberkompotten. Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det simre til kompot-konsistens er opnået. Afkøl kompotten.

Jordbærpure:
Nip stilken af jordbærrene og kom dem i en blender sammen med flormelis og appelsinsaft, og blend det til pure.

Parfait:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 min (det er vigtigt at piske indtil massen bliver luftig). Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Rør den afkølede rabarberkompot sammen med 4 spsk jordbærpure og vend 2/3 dele af kompotten i is-cremen. Fyld det i portionsforme. Kom en teskefuld rabarberkompot på toppen af hver portionsform og træk det lidt rundt, så isen bliver marmoreret.

Tag isen ud af fryseren et stykke tid inden den skal serveres, så den er blød, når den skal serveres. Vend isen ud af formen og anret med lidt jordbær-puré, rå syltede rabarber, friske jordbær og lidt små basilikumblade eller mynte til pynt.


Se også opskrift på Rabarberkage med ingefær og marcipan.