Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rabarberkage med ingefær og marcipan
Foto: Line Thit Klein Rabarberkage med ingefær og marcipan

Opskrift på rabarberkage med ingefær og marcipan

Rabarberkage med ingefær og marcipan

En fantastisk kage til kaffen – inde som ude. Marcipanen giver kagen en intens smag, der holdes i snor af den lækre eftersmag af ingefær og røde rabarberstykker.

10
Print

400 g rabarber
4 æg, stør M (eller 3 store æg)
180 g sukker
lidt vaniljesukker
180 g mel
2 tsk bagepulver
180 g smør
1½ spsk fintrevet ingefær
125 g groftrevet marcipan
flormelis

Tilbehør: evt cremefraiche eller vaniljeis


Sådan laver du rabarberkage

Snit rabarberne i små stykker af ca.1 cm tykkelse.

Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i med en dejskraber. Tilsæt det smeltede smør og revet ingefær.

Rør dejen jævn, og sigt herefter den sidste del af melblandingen i og vend det rundt. Rør dejen sammen med revet marcipan og 2/3 dele af de snittede rabarber.

Smør en springform med smør og drys den med lidt sukker.

Fyld dejen i formen og drys resten af rabarberne oven på dejen. Bag kagen i ca. 50 min ved 185 grader. Tjek at kagen er færdigbagt ved at stikke en lille kniv ned i midten og tjek om dejen hænger på kniven – i så fald bages kagen 10-15 min længere. Dæk kagen til med stanniol, hvis overfladen bliver lidt mørk hen mod slutningen af bagetiden.

Server kagen med et drys flormelis og evt. sammen med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis.

Se også opskrift på Rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme.

 

Tip

Du kan vende rabarberne i lidt mel inden du kommer dem i kagen. Så synker de ikke så let til bunds i dejen.