Muffins med rabarbercrumble
Foto: Tia Borgsmidt De lækreste muffins med rabarbercrumble.

Rabarbercrumblemuffins

Bag disse lækre muffins inspireret af det spirende forår. De fine muffins er lavet med rabarber og er toppet med en sprød crumble og granatæble.

printer Print
plate 12 stk.

150 g rabarber, skåret i stykker på 1 cm
2 spsk. sukker
2 æg
175 g sukker
100 g blødt smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk

Crumble:

50 g blødt smør
75 g sukker
40 g hvedemel

Glasur:

200 g flormelis og 4 spsk. kogende vand

Pynt:

evt. granatæblekerner og limebåde

Sådan gør du:

  1. Fordel rabarberskiverne på bagepapir i en bradepande. Drys med de 2 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Lad dem køle af.
  2. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør, og pisk igen. Tilsæt hvedemel blandet med bagepulver og vaniljesukker til æggemassen. Kom mælken i.
  3. Fordel dejen i smurte muffinsforme. Smuldr alle ingredienserne til crumblen sammen i en skål.
  4. Fordel rabarberne over kagerne, og tryk frugten lidt ned i dejen. Fordel crumbleblandingen over. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25-30 min.
  5. Pynt kagerne med glasur rørt af flormelis og kogende vand. Pynt evt. også med et drys granatæblekerner og limebåde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins, Bagning, Rabarber og Bageopskrifter