Rabarberkage
SPONSORERET indhold

Rabarberkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
12. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

4 dl rabarberskiver, 1 cm tykke
2 spsk. sukker
185 g smør
2 1/2 dl sukker
3 spsk. citronsaft
korn af 1 stang vanilje
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 dl smuttede, malede mandler
2 æg
Tilbehør: flødeskum

  1. Fordel rabarberne i en bradepande på bagepapir. Drys 2 spsk. sukker over, og stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i 15 min. Kom rabarber og saft i en skål, og afkøl det.
  2. Kom smør, sukker, citronsaft og vaniljekorn i en gryde, og smelt det sammen ved lav varme. Kom hvedemel, bagepulver og malede mandler i en skål. Rør den varme smørblanding i. Rør et æg i ad gangen. Kom dejen i en springform foret med bagepapir (se pavlova). Fordel rabarberne og saften over kagen. Pres det lidt ned i dejen.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50-60 min.