Kammuslinge opskrift med ris og grøntsager

Foto: David Loftus Ris og grøntsager til kammuslingerne

Kammuslinge opskrift med ris og grøntsager

Ris og grøntsager til kammuslingerne

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

400 g friske kammuslinger, renset og uden skal
Olivenolie
havsalt og peber
1 citron
kinesisk 5-krydderi
sesamolie
evt. ½ frisk rød chili
1 fed hvidløg
fl ydende honning
2 små klatter smør
1 lille bdt frisk koriander

RIS
3 dl basmatiris
havsalt
1 lille bdt forårsløg
3 æg
1 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
olivenolie
½ citron
peber
1 lille bdt frisk koriander
sød chilisauce

GRØNT
4 pak choi
200 g broccoli
200 g grønne asparges
Ekstra jomfruolivenolie
½ lime

Sådan laver du kammuslinger med ris

Stil alle ingredienser og alt grej parat. Kog en hel kedel vand. Tænd ovnen på 180 grader og stil en lav, ovnfast gryde (ca. 26 cm diameter) over middel varme.

RIS
Kom risen i den lave kasserolle med 2 nip salt. Hæld 3 dl kogende vand over. Læg låg på og lad risen koge i 7 min.

Kog en hel kedel vand. Rens forårsløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem op i en røreskål. Slå æggene ud i og tilsæt 1 spsk af både sojasauce og sesamolie samt et dryp olivenolie og pisk alt sammen. Tag låget af risen og løsn den med en gaffel. Hæld æggemassen ud over. Tilsæt saft af ½ citron og et drys peber. Sæt låget på igen, skru ned til laveste varme, og giv risen yderligere 4-5 min. Snit blade og stilke på et lille bdt koriander, og drys dem over risen. Dryp en pæn sjat sød chilisauce over og læg låg på, indtil risene skal serveres

GRØNT
Fyld en stor gryde halvt med kogende vand, og stil den over middel varme. Skær hver pak choi over på langs, rens broccoli og asparges, kom dem op i et stort dørslag, og læg et stykke alufolie løst over. Stil det over gryden med kogende vand, og lad grøntsagerne dampe nogle min., til de er møre. Tag dem af varmen. Vend de møre grøntsager ud på en tallerken, og giv dem et dryp sojasauce og ekstra jomfruolivenolie. Pres saft af ½ lime over. Krydr evt. efter.

KAMMUSLINGER
Læg kammuslingerne på et stykke bagepapir. Rids overfladen på kryds og tværs, halvvejs ned igennem. Dryp lidt olivenolie over, krydr med salt og peber, finriv lidt citronskal over (kun det gule) efterfulgt af et drys kinesisk 5-krydderi. Dryp lidt sesamolie over, og vend muslingerne i blandingen. Sæt en stor stegepande over højeste varme. Hæld en god sjat olivenolie i den tomme stegepande. Kom hurtigt kammuslingerne i med den ridsede side nedad. Hak den friske chili, hvis den bruges. Vip og ryst panden, men vend ikke kammuslingerne, før de har fået 2-3 min., eller er gyldne nedenunder. Vend dem alle hurtigt og rist videre i 30 sek. Kvas så 1 upillet fed hvidløg over efterfulgt af chilien. Pres saft af ½ citron i, og tilsæt et ganske lille dryp honning og 2 små klatter smør. Tag panden af varmen, lad det flyde ud og blive klistret. Anret det hele på en tallerken, og drys bladene fra 1 lille bdt koriander over.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Risretter, Jamie Oliver, Kammuslinger og Hovedret