Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rødkålssalat med avocado dressing
Foto: Mikkel Adsbøl Rødkålssalat med avocado dressing

Opskrift på rødkålssalat med avocado dressing

Rødkålssalat med avocado dressing

Rødkålen er velegnet, når du spiser maven flad. Den mætter dejligt, er rig på antioxidanter og så er den fiberrig. Dressingen er sammensat af avocado, pesto og rapsolie som alle tre er rige på monoumættet fedt.

15 minutter
Print
Rødkålssalat med avocado dressing til 2 personer

300 g rødkål
1 gul peberfrugt

Dressing
1 æg
1 avocado
10 g pesto
6 g rapsolie
2 spsk minimælk
1 tsk grovkornet sennep
1 lime, saften heraf
1 spsk balsamico
1 knsp karry
salt og peber

Pynt
frisk basilikumblade

Energi pr. person:
250 Kcal

Sådan laver du salaten

1. Kog ægget i vand i ca. 7 minutter, og snit rødkålen meget fint. Brug evt. en foodprocessor eller et mandolinjern. Skær peberfrugten i strimler eller tern.

2. Mos æg og avocado, og rør pesto, rapsolie, mælk, sennep, limesaft, balsamico, karry, salt og peber i dressingen. Vend den i salaten eller fordel den som små klatter over salaten. Pynt med frisk basilikum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Sunde salater, Dansk mad, Kalorielet, Frokost og Tilbehør