Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rosenkål og fennikel-slaw med æble og cremefraiche-dressing
Foto: Jesper Lyrskov Rosenkål og fennikel-slaw med æble og cremefraiche-dressing

Rosenkål og fennikel-slaw med æble og cremefraiche-dressing

Rosenkål og fennikel-slaw med æble og cremefraiche-dressing

Rosenkål og fennikel er begge grøntsager, der ofte ender med at blive overset, hvis man ikke ved, hvordan man bør tilberede dem. I denne friske slaw er de kombineret på bedste vis med fuldmodne danske efterårs- eller vinteræbler, der både smager af mere og holder længere i frugtskålen.

4
Print

300 g rosenkål
1 stort rødt æble
1 fennikel
1 lille rødløg
1 dl solsikkekerner

Æble & cremefraiche-dressing:
4 spsk cremefraiche eller skyr
4 spsk æblejuice
2 spsk æblecidereddike
salt og friskkværnet peber

Sådan laver du en velsmagende slaw:

Snit rosenkålene fint på et mandolinjern eller ved hjælp af en foodprocessor. Det kan også gøres ved håndkraft ved at snitte rosenkålene så fint som muligt med en god, skarp kniv. Riv eller skær ligeledes æble og fennikel i så tynde skiver som muligt, og halver rødløget, og skær det i tynde strimler.

Æble- & cremefraiche-dressing:
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber. Fordel dressingen over rosenkål, æble, fennikel og rødløg, og bland det hele godt sammen. Lad nu gerne salaten hvile en time i køleskabet, inden den serveres.

Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande, og fordel dem over salaten kort tid inden servering, så de forbliver sprøde.

PRØV OGSÅ: Pæresalat med vindruer, valnødder og parmasan 

PRØV OGSÅ: Rødbede-kornotto  

PRØV OGSÅ: Hvid bønne-salat med avocado