Opskrift på rugbrød med lakrids

Foto: Line Thit Klein Rugbrød med lakrids

Opskrift på rugbrød med lakrids

Rugbrød med lakrids

Dette fantastiske rugbrød er bagt med lakridspulver og -stout, så det får en mørk og tæt smag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 Person(er)
Ingredienser

500 g groft rugmel
25 g gær
1 Liquorice Stout eller anden lakridsøl
1-2 spsk lakridspulver, f.eks. Sweet Liquorice Powder fra Johan Bülow
250 g femkornsblanding eller skårne rugkerner (eller halvt af hver)
2,5 tsk salt
lidt vand til at opløse gæren

Sådan laver du rugbrød med lakrids

Opløs gæren i lidt varmt vand og rør alle ingredienserne sammen. (Dejen vil være meget våd, da kernerne suger fugt). Del dejen og kom den i to forme.

Lad brødene hæve i 4 timer dækket af et fugtigt viskestykke, ved stuetemperatur. Brødene sættes i en kold ovn og bag dem ved varmluft, 175 grader i 60 min.
 
Sluk ovnen og tag brødene tages ud efter ca. 60 min. På den måde udnytter du eftervarmen.


Se også opskrift på Kold agurkesuppe med lakrids.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!