
SPONSORERET indhold
Rugbrødsboller
Bollerne kan bruges til morgenmad eller som en mættende sandwichbolle.
10 stk.
Ingredienser
4 dl vand
20 g gær
2 tsk havsalt
1 spsk honning
ca. 400 g rugmel
3 spsk hørfrø
ca. 100 g hvedemel
Topping:
1 spsk sesamfrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk hørfrø
Næringsindhold
-
Energi pr. person:190 Kcal
-
Fedt:8 %
-
Protein:11 %
-
Kulhydrat:81 %
Sådan gør du:
- Rør gær og vand sammen, og tilsæt salt, honning, rugmel og hørfrø. Brug en røremaskine til at ælte dejen eller ælt den grundigt med hænderne.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for tør, så pas på ikke at tilsætte for meget mel.
- Lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Dejen formes til små runde rugbrødsboller, og overfladen vendes i en blanding af frø og kerner.
- Lad bollerne efterhæve 30 minutter på bagepladen.
- Bag bollerne i 15-18 minutter ved 225 grader varmluft.
Energi pr. bolle: 190 kcal, fedt 8%, protein 11%, kulhydrat 81%