Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

rugbrødsboller
Foto: Ditte Ingemann

rugbrødsboller

Rugbrødsboller

Bollerne kan bruges til morgenmad eller som en mættende sandwichbolle.

plate 10 stk.
printer Print

4 dl vand
20 g gær
2 tsk havsalt
1 spsk honning
ca. 400 g rugmel
3 spsk hørfrø
ca. 100 g hvedemel

Topping:
1 spsk sesamfrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk hørfrø

Sådan gør du: Rør gær og vand sammen, og tilsæt salt, honning, rugmel og hørfrø. Brug en røremaskine til at ælte dejen eller ælt den grundigt med hænderne. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for tør, så pas på ikke at tilsætte for meget mel. Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Dejen formes til små runde rugbrødsboller, og overfladen vendes i en blanding af frø og kerner. Lad bollerne efterhæve 30 minutter på bagepladen.
Bag bollerne i 15-18 minutter ved 225 grader varmluft.

Energi pr. bolle: 190 kcal, fedt 8%, protein 11%, kulhydrat 81%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Ditte Ingemann