Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rugbrødsboller med kerner
Foto: Ditte Ingemann Rugbrødsboller med kerner

Rugbrødsboller med kerner

Rugbrødsboller med kerner

Mættende boller, som er gode til madpakken eller til morgenmad med en skive mager ost på.

plate 4
printer Print

8 stk.
25 g gær
1 hvidtøl
2 tsk salt
300 g rugmel
125 g speltmel
1 spsk hørfrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

1/ Rør gær, hvidtøl og salt sammen − tilsæt mel lidt ad gangen. Brug en røremaskine til at ælte dejen, eller ælt den med hænderne – dejen skal være en anelse klistret. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, eller sæt den på køl i en lukket beholder natten over.

2/ Kom alle kerner og frø i en skål, og form dejen til små rugbrødsboller, ca. 8 stk – vend bollerne i kerneblandingen, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min på bagepladen. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.

[375 kcal. pr. portion]

PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med rugbrødsknas

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Rugbrød og Ditte Ingemann