Rugbrødsboller med kerner
Foto: Ditte Ingemann Rugbrødsboller med kerner

Rugbrødsboller med kerner

Rugbrødsboller med kerner

Mættende boller, som er gode til madpakken eller til morgenmad med en skive mager ost på.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

8 stk.
25 g gær
1 hvidtøl
2 tsk salt
300 g rugmel
125 g speltmel
1 spsk hørfrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

1/ Rør gær, hvidtøl og salt sammen − tilsæt mel lidt ad gangen. Brug en røremaskine til at ælte dejen, eller ælt den med hænderne – dejen skal være en anelse klistret. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, eller sæt den på køl i en lukket beholder natten over.

2/ Kom alle kerner og frø i en skål, og form dejen til små rugbrødsboller, ca. 8 stk – vend bollerne i kerneblandingen, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min på bagepladen. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.

[375 kcal. pr. portion]

PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med rugbrødsknas

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Rugbrød og Ditte Ingemann