Sådan laver du bbq-ribs
Glem alt om færdigblandinger, og lav dine bbq-ribs selv. Det smager fantastisk og er overraskende let. Servér evt. med coleslaw.
Ingredienser
1 dl muscovadosukker
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk hvidløgssalt
2 tsk stødt koriander
1 tsk cayennepeber
2 tsk groft salt
Endvidere
1½ kg svineribben
evt. røg-chunks eller røgbriketter
BBQ-sauce
150 g tomatketchup, gerne Heinz
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk finthakkede løg
½ dl æbleeddike
2 spsk chipotle fra dåse
(eller anden chilipasta)
½ dl muscovadosukker
½ dl honning
10 dråber tabasco
salt
Sådan laver du bbq-ribs
Bland muscovadosukker, spidskommen, hvidløgssalt, koriander, cayennepeber og salt i en stor frysepose. Fjern den tynde hinde, der sidder bag på ribbenene. Den er lige til at trække af, nærmest som et stykke plastik.
Kom benene i posen, og gnid dem grundigt ind. Lad benene trække i mindst 5 timer, gerne op til 1 døgn, i køleskab. Tag benene ud, og læg dem på en rist over kullene ved indirekte varme. Steg dem i 4–5 timer, eller til de er helt møre – vend dem undervejs. Du kan med fordel komme lidt røgbriketter på i starten af stegetiden.
Kom ketchup, hvidløg, løg, eddike, chipotle, muscovadosukker og honning i en kasserolle, og lad det koge op. Smag til med tabasco og salt, og køl saucen af. Pensl benene med BBQ-sauce de sidste 3–5 minutter af tilberedningstiden. Servér ekstra BBQ-sauce til og masser af servietter.
PRØV OGSÅ: Sådan laver du sprødstegt sandart med spinat og citronfløde