Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sund salat
Foto: Ditte Ingemann

Sund salat

Salat med pærer og spinat

DITTE OM SALATEN: Den smager fantastisk til fisk, og så er babyspinat sprængfyldt med jern.

plate 4
printer Print

75 g babyspinat
2 pærer
2 spsk græskarkerner
1 tsk olie
1 tsk salt
DRESSING:
ca. 6 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt
kardemomme
1 spsk rapsolie
1 tsk flydende honning
1 tsk æblecidereddike
salt og peber

Sådan gør du:

Skyl spinatbladene grundigt, læg dem til tørre på et  viskestykke og kom dem i en stor skål. Skær pærerne ud i små tern og  bland dem med spinaten. Rist græskarkernerne på en varm pande i olie,  indtil de bliver gyldne og „popper” − drys dem til sidst med salt. Kom kardemommekapsler i en morter og stød de sorte frø til fint  pulver − fjern skallerne. Bland kardemomme med de øvrige ingredienser til  dressingen og smag den til. Hæld dressing over salaten og drys med græskarkerner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Ditte Ingemann og Spinatsalat