Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse
Foto: ALT for damerne Selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse

Opskrift på selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse

Selleri med citronfløde, stenbiderrogn og karse

plate 4
printer Print

1 knoldselleri
Skal af ½ citron
2 dl piskefløde
1 dl kalvefond
2 laurbærblade
Lidt sellerisalt
1 bakke karse.

200 g renset stenbiderrogn
2 skiver durumbrød, gerne med malt
Lidt olivenolie.

Sådan gør du

Vask og skræl sellerien, skær 4 skiver på cirka 1,5 centimeters tykkelse. Skær skiverne i firkanter på 5 x5 centimeter. Kog disse i fløde, fond, sellerisalt og laurbærblade til de er møre, det tager cirka 10 minutter. 

Krydr stenbiderognen med fint salt og lidt friskkværnet peber. Riv brødet i små stykker og rist dem sprøde på en pande i lidt olivenolie. Læg den lune selleri på tallerkenen og anret med rogn, brødcroutonerne og karse.

Sådan renser du stenbiderrogn

1. Fyld en stor skål med koldt vand og en håndfuld salt, kom rognen op i vandet og pisk løs med et stort piskeris.

2. Efter 5 minutter vil de fleste af rognens hinder have sat sig fast på piskeriset.

3. Lad nu rognen stå i vandet i yderligere 5 minutter – det vil få de små hinder til at flyde ovenpå. Tag dem fra og hæld rognen i en sigte.

4. Husk altid at salte rognen bagefter – så holder den længere.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer, Stenbiderrogn, Fisk, Croutoner, Forret, Frokost og Tilbehør