Sense opskrift aftensmad: Boller i karry
SPONSORERET indhold

Sense opskrift aftensmad: Boller i karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En familiefavorit i en sund udgave. Ungerne bliver vilde med den!

Af: Suzy Wengel Foto: Skovdal Nordic
27. dec. 2018 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Kødboller:

450 g hakket svin og kalv, maks. 10%
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 lille tsk. salt
½ tsk. peber
1,5 dl minimælk
1 revet løg

Karrysovs:

1 løg
1 æble
½ grøntsagsbouillonterning
2 dl vand
30 g smør
1 spsk. karry
3 spsk. hvedemel
2 dl minimælk
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber

Andet:

150 g ris, fuldkorn
300 g grønne ærter

Pynt:

Ærteskud

Sådan gør du

  1. Rør det hakkede kød med æg, mel, salt, peber, mælk og revet løg.
  2. Bring en gryde letsaltet vand i kog, form farsen til små kødboller og kog dem i vandet. Når bollerne efter nogle få minutter stiger op til overfladen, er de færdige.
  3. Kog risene efter anvisning på pakken.
  4. Skær løg og æbler i små tern og opløs bouillonterningen i kogende vand. Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry og vend løg- og æbletern rundt i smørret – de må ikke blive brune.
  5. Drys mel over og rør rundt, imens du langsomt spæder op med mælk og bouillon. Smag sovsen til med eddike, salt og peber. 
  6. Kog ærterne i et par minutter.
  7. Kom kødbollerne i karrysovsen og varm godt igennem. Servér sammen med ris og ærter. Pynt eventuelt med ærteskud.

Anbefalet til dig