Skønne kager
SPONSORERET indhold

Shortbread med citrontimian

Disse lækre shortbread med citrontimian SKAL smages.

Foto: Tia Borgsmidt
04. feb. 2016 | Opskrift | BoligLiv


SHORTBREAD MED CITRONTIMIAN

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(ca. 30 stk.)

1 stang vanilje
200 g smør
125 g sukker
225 g hvedemel
¼ tsk. flagesalt
2 spsk. finthakket citrontimian
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, sukker og vaniljekorn luftigt ca. 5 min.
2. Bland hvedemel med salt, og vend hurtigt i smør- og sukkermassen sammen med citrontimian.
3. Form dejen til en kugle, og pak den i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 min.
4. Tænd ovnen på 160 grader. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ½ cm, og skær i firkanter. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

TIP
Kan du ikke få citrontimian, så brug timian og reven skal af 1 citron i stedet.

► SE OGSÅ: Appelsinkage med mynte og kandiserede urter
► SE OGSÅ: Skotsk shortbreader
► SE OGSÅ: Krydderkage med lakridsglasur