Sif Orellana's opskrift på hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed
SPONSORERET indhold

Sif Orellana's opskrift på hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed

Her får du Sif Orellana, kogebogforfatter, opskrift på hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed.

14. feb. 2016 | Opskrift | BoligLiv

 
Sif Orellana's hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed


Tid:
ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(2 store brød)

475 g søde kartofler
4 dl sødmælk
25 g gær
½ l lunkent vand
2 spsk. finthakket frisk rosmarin
1 dl grofthakkede oliven (gerne kalamata)
2 tsk. groft salt
godt med kærlighed
ca. 1 kg italiensk hvedemel, tipo 00

1. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i kvadrater på cirka 2 centimeter. Kog kartoflerne under låg i sødmælken, til de er møre (cirka 8-10 minutter). Tag låget af gryden, og kog videre, indtil der kun er halvdelen af mælken tilbage.

2. Lad mælke-kartoffelmassen køle godt af, til den er cirka fingervarm. Mos kartoflerne godt i mælken.

3. Rør gæren ud i det lunkne vand, og hæld blandingen i kartoffelmassen. Tilsæt rosmarin, hakkede oliven, salt, godt med kærlighed og til sidst melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i en skål under et fugtigt viskestykke i cirka 1 time.

4. Del dejen i to, og form til hjerter, som lægges på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad brødene hæve til dobbelt størrelse.

5. Tænd ovnen på 200 grader, drys hjertebrødene med lidt mel, og bag i cirka 35 minutter, eller til de er gyldenbrune og lyder gennembagt, når du banker bag på dem. Lad brødene køle af på en rist.

TIP
Har du lyst til at bage brødet, så I kan spise det til morgenmaden, kan det sagtens bages uden oliven og rosmarin.

❤ Til opskriften knytter sig også et eventyr, som du kan læse i Sifs nye bog “Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne”.

► SE OGSÅ: Bag nemt brød i gryde
► SE OGSÅ:
Hanne Riisgaard's opskrift på brød med sød-skærm og maltmel
► SE OGSÅ: Lo Østergaard's opskrift på slaskeboller