Tærte
SPONSORERET indhold

Skøn blåbærtærte

Her kan du variere fyldet afhængig af sæson og hvad du kan få af bær på frost.

Af: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
08. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


BLÅBÆRTÆRTE
(1 tærte, ca. 8 pers.)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid

240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g smør
1 æg
lidt vand

Fyld:
500 g frosne blåbær
100 g sukker
50 g smuttede hakkede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g marcipan
flødeskum eller cremefraiche

1. Kom hvedemel i en skål med sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget – og evt. lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time, før den rulles ud.

2. Vend blåbær med sukker, hakkede mandler og majsstivelse.

3. Rul af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform.

4. Læg dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Fordel skiver af marcipan på bunden, og fordel dernæst blåbærfyldet henover.

5. Rul resten af dejen ud, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser. Læg stjernerne over kagen, og pensl med sammenpisket æg.

6. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 min. Server kagen med flødeskum eller cremefraiche.


► SE OGSÅ: Klassisk rabarbertærte med fletlåg

► SE OGSÅ: Limetærte med marengs

► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel