BLÅBÆRTÆRTE
(1 tærte, ca. 8 pers.)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g smør
1 æg
lidt vand
Fyld:
500 g frosne blåbær
100 g sukker
50 g smuttede hakkede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g marcipan
flødeskum eller cremefraiche
1. Kom hvedemel i en skål med sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget – og evt. lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time, før den rulles ud.
2. Vend blåbær med sukker, hakkede mandler og majsstivelse.
3. Rul af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform.
4. Læg dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Fordel skiver af marcipan på bunden, og fordel dernæst blåbærfyldet henover.
5. Rul resten af dejen ud, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser. Læg stjernerne over kagen, og pensl med sammenpisket æg.
6. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 min. Server kagen med flødeskum eller cremefraiche.
► SE OGSÅ: Klassisk rabarbertærte med fletlåg
► SE OGSÅ: Limetærte med marengs
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel