
Skøn lagkage med masser af slik: Slikelskerens lagkage
Den lækreste lagkage til slikmundens fødselsdag. Lagkagen er fyldt med jordbærsyltetøj, flødeskum og creme fraiche - og selvfølgelig pyntet med masser af slik.
Ingredienser
4 æg
135 g sukker
125 g hvedemel
smør til formen
Fyld:
2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl cremefraiche 18%
3 spsk. flormelis
1 glas jordbærsyltetøj, ca. 300 g
Smørcreme:
125 g blødt smør
125 g flormelis
Pynt:
Blandet slik og friske bær
Sådan laver du lagkage med slik
1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, med smør og drys med mel. Læg evt. et cirkelformet stykke bagepapir i bunden, så du er sikker på at kunne få kagen fri.
2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Det er vigtigt at piske, til massen er helt tyk og meget luftig. Jo mere luft du pisker i dejen, jo lettere og luftigere bliver dine bunde.
3. Sigt melet i æggeblandingen ad tre omgange, og vend forsigtigt efter hver gang, til dejen er ensartet. Fyld dejen i den smurte form, og bag i ca. 15-20 minutter, til en kødnål eller lignende kommer helt ren ud.
4. Tag kagen ud, og lad den afkøle, før du tager den ud af formen. Del kagen på tværs i tre lige store bunde med kniv og sytråd.
5. Pisk fløde og cremefraiche med flormelis til en creme. Fordel syltetøjet på de to nederste bunde, og spred cremen ud herpå. Læg den øverste bund ovenpå, sæt springformen rundt om kagen igen, og sæt den på køl, mens du laver smørcremen.
6. Pisk smørret med flormelis i 4-5 minutter, til en luftig creme. Smør toppen og siderne af kagen med smørcremen, så slikket kan sidde fast. Mål kagens højde, og skær jordbærbåndene ud i den samme længde. Pynt kagen med bånd, slik og friske bær.