Opskrift på lagkage med slik
SPONSORERET indhold

Skøn lagkage med masser af slik: Slikelskerens lagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækreste lagkage til slikmundens fødselsdag. Lagkagen er fyldt med jordbærsyltetøj, flødeskum og creme fraiche - og selvfølgelig pyntet med masser af slik.

Foto: Chris Tonnesen
27. aug. 2020 | Opskrift | BoligLiv
Lagkage med slik til 10 personer | Total: en time

Ingredienser

4 æg
135 g sukker
125 g hvedemel
smør til formen

Fyld:
2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl cremefraiche 18%
3 spsk. flormelis
1 glas jordbærsyltetøj, ca. 300 g

Smørcreme:
125 g blødt smør
125 g flormelis

Pynt:
Blandet slik og friske bær

Sådan laver du lagkage med slik

1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, med smør og drys med mel. Læg evt. et cirkelformet stykke bagepapir i bunden, så du er sikker på at kunne få kagen fri.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Det er vigtigt at piske, til massen er helt tyk og meget luftig. Jo mere luft du pisker i dejen, jo lettere og luftigere bliver dine bunde.

3. Sigt melet i æggeblandingen ad tre omgange, og vend forsigtigt efter hver gang, til dejen er ensartet. Fyld dejen i den smurte form, og bag i ca. 15-20 minutter, til en kødnål eller lignende kommer helt ren ud.

4. Tag kagen ud, og lad den afkøle, før du tager den ud af formen. Del kagen på tværs i tre lige store bunde med kniv og sytråd.

5. Pisk fløde og cremefraiche med flormelis til en creme. Fordel syltetøjet på de to nederste bunde, og spred cremen ud herpå. Læg den øverste bund ovenpå, sæt springformen rundt om kagen igen, og sæt den på køl, mens du laver smørcremen.

6. Pisk smørret med flormelis i 4-5 minutter, til en luftig creme. Smør toppen og siderne af kagen med smørcremen, så slikket kan sidde fast. Mål kagens højde, og skær jordbærbåndene ud i den samme længde. Pynt kagen med bånd, slik og friske bær.