
Foto: Skønne småkager.
Hvide-chokoladesmåkager med tranebær
Julen er jo hjerternes fest, så hvilken farve passer bedre til de kager, der skal sætte skub i hyggen end en smuk rød? I dette tilfælde røde tranebær i lækre småkager med hvid chokolade.
plate
25 stk.
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
75 g smør
150 g sukker
1 spsk. sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
175 g hvedemel
¾ tsk. natron
¼ tsk. salt
100 g hvid hakket chokolade eller chokoladedrops
50 g soltørrede tranebær
Sådan gør du:
- Rør smør, sukker, sirup og vaniljesukker cremet, og rør ægget i.
- Bland hvedemel, natron, salt, grofthakket chokolade og tranebær i dejen.
- Tril dejen til kugler ca. 3 cm i diameter. Stil dejkuglerne på bagepapir, og giv dem et tryk med håndfladen. Der skal være god plads imellem dem, da kagerne flyder ud.
- Bag kagerne ca. 12 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.
- Hvis du godt kan lide lidt bløde kager, bager du dem ca. 1 min. kortere, vil du have dem helt sprøde giver du dem ca. 1 min. længere.
- Afkøl kagerne. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Bag dig til en rød jul
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Småkager og Bageopskrifter
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: