Vaffel med solbærskum
Foto: Betina Hastoft Sprøde vafler med fin solbærskum!

Sød vaffel med solbærskum

Tynde og sprøde vafler med den smukkeste solbærskum! Servér til morgenmad eller som sød dessert.

printer Print
plate 10-12 stk.

Vafler:

350 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
75 g sukker
2 æg
1 dl solsikkeolie
5 dl mælk

Solbærskum:

½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
3 spsk. solbærsyltetøj

Pynt:

solbærstøv

Sådan gør du:

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Kom vaniljesukker og sukker i skålen med melblandingen.
  3. Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser eller på en røremaskine. Hæld mælken i, og pisk til en ensartet dej.
  4. Tænd vaffeljernet, og bag vaflerne.
  5. Pisk fløden til skum. Vend flormelis og solbærsyltetøj i skummet. Server vaflerne med solbærskum, og pynt med solbærstøv.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Vafler og Morgenmad