Sprød citronkål
SPONSORERET indhold

Sprød citronkål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 20 min.
Fryse-egnet
1 stort løg (hakket)
1 kg hvidkål (strimler)
1spsk olivenolie
saft af 1½ citron + fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
4 nelliker
4 hel kardemomme
1 tsk spidskommen
1 dl rosiner
salt og peber

  1. Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
  2. Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
  3. Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.