Sprød citronkål

Foto: Thomas Hergaard

Sprød citronkål - opskrift fra Hjemmet

Sprød citronkål

Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 20 min.
Fryse-egnet
1 stort løg (hakket)
1 kg hvidkål (strimler)
1spsk olivenolie
saft af 1½ citron + fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
4 nelliker
4 hel kardemomme
1 tsk spidskommen
1 dl rosiner
salt og peber

  1. Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
  2. Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
  3. Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Hvidkål og Hovedret