Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sprød citronkål
Foto: Thomas Hergaard

Sprød citronkål - opskrift fra Hjemmet

Sprød citronkål

Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 20 min.
Fryse-egnet
1 stort løg (hakket)
1 kg hvidkål (strimler)
1spsk olivenolie
saft af 1½ citron + fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
4 nelliker
4 hel kardemomme
1 tsk spidskommen
1 dl rosiner
salt og peber

  1. Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
  2. Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
  3. Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hvidkål og Hovedret