Stegt fisk med tomatbraiserede grøntsager
Foto: Martin Dyrløv Skøn middag med stegt fisk.

Stegt fisk med tomatbraiserede grøntsager

Lav en lækker tomatsovs, og lad grøntsagerne simre møre i den. Selve sovsen kan tilbederes i god tid, så du blot skal tilsætte de udskårne grøntsager og stege fisken.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 15 minutter
plate 4 personer

  • 600 g filet af rødfisk, torsk eller kuller (med skind)
  • salt og peber
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 15 g smør
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Tomatsovs:

  • 2 skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dåser cherrytomater
  • 2 tsk. sukker
  • ½-1 tsk. chiliflager

Endvidere:

  • 500 g grøntsager (f.eks. gulerødder, julesalat, forårsløg)
  • 1 citron
  • brød eller kogte ris

Sådan gør du:

  1. Tomatsovs: Pil skalotteløg og hvidløg, og snit dem meget fint. Sautér dem blanke i en sauterpande med olie, og tilsæt vin. Kog det igennem i 5 min. og tilsæt cherrytomater. Kog det igennem i 15 min., og smag til med sukker, salt og chiliflager.
  2. Rens grøntsagerne, og skær dem i slanke stykker. Læg dem i tomatsovsen, og lad dem simre i 5-6 min., til de er møre.
  3. Fisk: Skrab skællene af fiskens skind, og del den evt. i mindre stykker. Drys kødsiden med salt og peber.
  4. Varm en pande godt op med olivenolie. Drys en smule salt på panden, og læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad. Tryk dem til panden med en palet, og steg i 4-5 min., til skindet er sprødt. Kom smørret på panden, vend fiskestykkerne, og steg dem 1-2 min. på kødsiden efter tykkelse.
  5. Drys fiskestykkerne med fintsnittet dild og persille, og anret med de tomatbraiserede grøntsager. Giv citronbåde og brød eller kogte ris til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Fisk og Hovedret