Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: Tia Borgsmidt

Stikkelsbærkoldskål med knas og sommerblomster

Denne variation af koldskål har du helt sikkert ikke smagt før!


STIKKELSBÆRKOLDSKÅL MED KNAS OG SOMMERBLOMSTER

Tid: ca. 30 min. + tid til afkøling
(4 pers.)

Knas:
50 g honning
50 g havregryn
Stikkelsbærkoldskål:
300 g stikkelsbær
125 g sukker
1 vaniljestang
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
125 g lyst rørsukker
skal og saft af 1 økologisk citron
4 kviste mynte
½ liter ymer
½ liter kærnemælk
spiselige sommerblomster

1. Smelt honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Tag grynene af panden, og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
2. Kom stikkelsbær og sukker i en gryde, og kog ved svag varme, til bærrene akkurat brister – ca. 5 min. Afkøl bærrene.
3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
4. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Rør halvdelen af stikkelsbærrene i æggesnapsen. Tilsæt citronskal og -saft og friskhakket mynte. Rør dernæst ymer i
lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.
5. Vend nu resten af stikkelsbærkompotten i koldskålen, og server med knas. Pynt med sommerblomster.

► SE OGSÅ: Frisk hjemmelavet koldskål
► SE OGSÅ: Proteinrig koldskål med ristede nødder
► SE OGSÅ: Jordbærsaft med vanilje

Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål