Stikkelsbærkoldskål med knas og sommerblomster
SPONSORERET indhold

Stikkelsbærkoldskål med knas og sommerblomster

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne variation af koldskål har du helt sikkert ikke smagt før!

Foto: Tia Borgsmidt
16. sep. 2015 | Opskrift | BoligLiv

Ingredienser

STIKKELSBÆRKOLDSKÅL MED KNAS OG SOMMERBLOMSTER

Tid: ca. 30 min. + tid til afkøling
(4 pers.)

Knas:
50 g honning
50 g havregryn
Stikkelsbærkoldskål:
300 g stikkelsbær
125 g sukker

Koldskål:
1 vaniljestang
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
125 g lyst rørsukker
skal og saft af 1 økologisk citron
4 kviste mynte
½ liter ymer
½ liter kærnemælk
spiselige sommerblomster

  1. Smelt honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Tag grynene af panden, og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
  2. Kom stikkelsbær og sukker i en gryde, og kog ved svag varme, til bærrene akkurat brister – ca. 5 min. Afkøl bærrene.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  4. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Rør halvdelen af stikkelsbærrene i æggesnapsen. Tilsæt citronskal og -saft og friskhakket mynte.
  5. Rør dernæst ymer i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.
  6. Vend nu resten af stikkelsbærkompotten i koldskålen, og server med knas. Pynt med sommerblomster.

► SE OGSÅ: Frisk hjemmelavet koldskål
► SE OGSÅ: Proteinrig koldskål med ristede nødder
► SE OGSÅ: Jordbærsaft med vanilje