Svitsede grøntsager med kartoffelmoslåg
Svitsede grønsager er en nem og lækker måde at bruge sine grønsager på. Her er der piftet op med et låg af lækker og luftig kartoffelmos.
Ingredienser
1 kg kartofler
20 g smør
1 dl mælk
1 tsk groft salt
500 g blandede svampe
1 spsk olie
1 lille blomkål
1 fed hvidløg
250 g cherrytomater
2 spsk rasp + lidt olie
Sådan laver du grønsagerne
1. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand. Mos dem groft sammen med smør og mælk. Smag til med salt.
2. Rens svampene og snit dem i skiver. Varm 1 spsk olie i en pande og svits svampene. Hak hvidløget fint og kom det i svampene. Sluk for panden, når væsken fra svampene er fordampet. Tænd ovnen på 200 grader.
3. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Kom det i en stor skål og vend det sammen med hele tomater og de svitsede svampe. Kom grøntsagerne over i et ovnfast fad.
4. Fordel kartoffelmosen over grøntsagerne. Drys med raps og en smule olie og gratinér retten i ovnen i 30 min
PRØV OGSÅ: Indisk middag - Kalv masala, naanbrød & mangolassi
LÆS OGSÅ : 10 ting, du skal vide om madspild
Tip
Brug denne ret til at komme af med rester fra grøntsagsskuffen. Du kan komme alle mulige slags rodfrugter og grøntsager i.
Du kan også svitse lidt bacon i tern og kommer ovenpå kartoffelmosen inden servering.