Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Thaikylling i wok
Foto: Thomas Hergaard

Thaikylling i wok - opskrift fra Hjemmet

Thaikylling i wok

Skøn thaimad i wokken - nem og sund hverdagsmad.

2-3 personer
Print

Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
Stege/kogetid: ca. 30 min. (læs kogetiden for ris på pakken)
2 stk. kyllingebryst (uden skind, strimler)
3-4 stk. mini pak-soi (ca. 350 g eller 1 lille sølvbede, delt i mindre stykker)
2 løg (ringe)
1 rød peberfrugt (strimler)
2 spsk neutralt smagende olie
ca. 2 tsk thai-chilipasta (fås bl.a. på glas i velassorterede supermarkeder)
2 dl kokosmælk
½-1 lime (saft)
ca. 2 tsk sojasovs
Drys: frisk koriander eller dild
Tilbehør: ris, evt. fuldkornsris

  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kyllingen et par minutter på alle sider. Tilsæt alle grønsagerne og steg dem sprøde under omrøring i 3-4 min. Krydr retten med chilipastaen.
  2. Tilsæt kokosmælk og limesaft, kog retten op og smag den til med chilipasta og sojasovs. Servér straks retten med kogte ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Thai mad og Hovedret