Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Toscansk bønnesuppe

Skøn og mættende suppe fyldt med god smag.

plate 2
printer Print

2 skiver kalkunbacon
2 fed hvidløg
1 løg, ca. 70 g renset vægt
1 stængel bladselleri, ca. 45 g
1 gulerod, ca. 50 g renset vægt
2 kviste rosmarin
1 spsk timianblade
2 håndfulde savoykål, ca. 150 g (helst den lyse del)
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk koncentreret tomatpure
2 dl purerede tomater, ca. 200 g
1 ½ dl kogte hvide bønner, ca. 125 g
1 tsk røget paprika
5-6 dl fond efter eget valg
himalayasalt
1 nip tørret chili
25 g pecorino eller parmesan til servering

Sådan gør du:

Skær bacon i små strimler. Finthak hvidløg og løg. Skyl bladselleri, og skær i små tern. Skrub eller skræl guleroden, og skær ligeledes den i små tern. Skyl og slyng krydderurterne, og pil bladene fra stænglerne. Skær savoykål i strimler, skyl det og afdryp det grundigt. Svits bacon, hvidløg og løg i olien for lav varme i 4-5 minutter under omrøring. Tilsæt bladselleri, gulerod og krydderurter.

Lad det simre et par minutter, og tilsæt koncentreret tomat, og efter yderligere et minuts tid de purerede tomater. Lad det koge op, tilsæt savoykål, bønner, røget paprika og fond. Lad suppen småsimre, til kålen er mør. Blend den, og smag til med salt og chili. Server med friskrevet pecorino.

Suppen holder sig fint på køl til næste dag og kan fryses. Varm den nænsomt op, når den skal spises.

Variation
Alt efter udbud og sæson kan du variere savoykål med andre kåltyper. Du kan bruge alle kåltyper i denne suppe. Du kan fint bruge kikærter eller røde linser til suppen i stedet for bønner.

Næringsindhold
Energi: 442 kcal
Protein: 23,7 g
Fedt: 17,7 g
Kulhydrat: 54,1 g
Kostfibre: 13,5 g

Opskriften er fra Martin Kreutzer og Sandra Puglieses bog, Souping - det nye juicing, fra Muusmann Forlag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Suppekur og Aftensmad