-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Toscansk bønnesuppe
Skøn og mættende suppe fyldt med god smag.
2
Ingredienser
- 2 skiver kalkunbacon
- 2 fed hvidløg
- 1 løg, ca. 70 g renset vægt
- 1 stængel bladselleri, ca. 45 g
- 1 gulerod, ca. 50 g renset vægt
- 2 kviste rosmarin
- 1 spsk timianblade
- 2 håndfulde savoykål, ca. 150 g (helst den lyse del)
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk koncentreret tomatpure
- 2 dl purerede tomater, ca. 200 g
- 1 ½ dl kogte hvide bønner, ca. 125 g
- 1 tsk røget paprika
- 5-6 dl fond efter eget valg
- himalayasalt
- 1 nip tørret chili
- 25 g pecorino eller parmesan til servering
Sådan gør du:
- Skær bacon i små strimler. Finthak hvidløg og løg. Skyl bladselleri, og skær i små tern. Skrub eller skræl guleroden, og skær ligeledes den i små tern. Skyl og slyng krydderurterne, og pil bladene fra stænglerne. Skær savoykål i strimler, skyl det og afdryp det grundigt. Svits bacon, hvidløg og løg i olien for lav varme i 4-5 minutter under omrøring. Tilsæt bladselleri, gulerod og krydderurter.
- Lad det simre et par minutter, og tilsæt koncentreret tomat, og efter yderligere et minuts tid de purerede tomater. Lad det koge op, tilsæt savoykål, bønner, røget paprika og fond. Lad suppen småsimre, til kålen er mør. Blend den, og smag til med salt og chili. Server med friskrevet pecorino.
- Suppen holder sig fint på køl til næste dag og kan fryses. Varm den nænsomt op, når den skal spises.
- Variation
- Alt efter udbud og sæson kan du variere savoykål med andre kåltyper. Du kan bruge alle kåltyper i denne suppe. Du kan fint bruge kikærter eller røde linser til suppen i stedet for bønner.
- Næringsindhold
- Energi: 442 kcal
- Protein: 23,7 g
- Fedt: 17,7 g
- Kulhydrat: 54,1 g
- Kostfibre: 13,5 g
- Opskriften er fra Martin Kreutzer og Sandra Puglieses bog, Souping - det nye juicing, fra Muusmann Forlag.