-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Pissaladiere - fransk pizza
Den franske pendant til italienernes pizza. De bløde sødmefulde løg får fint selskab af de letbitre oliven og de salte ansjoser.
Total:1 time 20 minutter
Ingredienser
- Bund:
- 3 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- ca. 600 g hvedemel.
- Fyld:
- 7-8 mellemstore løg
- 2 spsk smør
- ca. 50 g sorte oliven
- 6-8 ansjoser
- frisk timian
- salt
- oliveolie.
- Smuldr gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen til den er smidig og glat. Husk at dejen ikke må blive for tør. Lad dejen hæve en time tildækket et lunt sted.
- Skræl løgene og skær dem ud i tykke skiver. Smelt smørret på en pande, og steg løgene heri ved svag varme under stadig omrøring indtil løgene er bløde, gyldne og let karamelliserede. Rul dejen ud til en bund på ca. 0,5-1 cm's tykkelse. Spred løgene ud ovenpå, og fordel ligeledes ansjoser og oliven herpå. Drys med frisk timian, lidt salt og dryp med olivenolie. Bag pissaladieren i ca 20 min. ved 220 grader indtil bunden er gylden og sprød. Servér med det samme, eller spis når den er let afkølet.
- Prøv også jagtgryde med kylling og svampe
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/