5 hurtige retter

Foto: Anders Schønnemann Denne sprøde asian style-salat med svinekød får du opskriften på nedenfor.

5 simple sommerretter - der er hurtige at lave

Nu er det for alvor ved at blive varmere! Og det betyder for mit vedkommende, at jeg gerne vil suge så meget sol og frisk luft til mig som muligt. Altså mindre tid i køkkenet. Men jeg er stadig sulten, så her er fem bud på simple, nemme retter!

Laks og edamamesalat
Denne ret kan laves på 15-20 minutter! Jeg vælger øko- eller vildlaks og undgår de opdrættede fra Norge. Alternativt kan retten laves med store stykker torsk, hellefisk eller skindstegt makrel.

TIP! Edamame findes efterhånden i de fleste supermarkeder på frost. Ellers kig forbi dit asiatiske supermarked. Vælg dem der er bælgede allerede, hvis du selv vil slippe, ellers er det ret nemt!


Sprød asian style-salat med svinekød
Det lyder måske underligt at bruge hakket svinekød i en salat. Men det er virkelig både godt, nemt og hurtigt! Retten her kan laves på 15-20 minutter.

TIP! Denne ret kan eventuelt serveres med fuldkornsris.

Steak med kartoffel- og ærtemos
Det er ikke helt sæson for ærter endnu. Men de frosne er faktisk virkelig gode og giver denne ret et skønt spark af forår! Jeg bruger som regel ikke frosne grøntsager, men lige præcis frosne ærter er gode til supper, dip og mos.

TIP! Hvis du vil have en lettere ærtemos kan du undlade kikærter. Kikærter på dåse kan bruges i dette tilfælde, hvis du ikke har kogt selv.

Forårssuppe med asparges og kylling
Denne suppe er inspireret af minestrone. Hvis du hellere vil have kogte hvide bønner i suppen i stedet for perlerug, er det også skønt!

TIP! Perlerugen mætter godt, så brød er ikke nødvendigt, men smager naturligvis godt til.


Stegte sild med rabarberkompot
Beregn 1-2 sild per person. Der er stor forskel på, hvor meget sild folk kan spise! Brug retten som en let hovedret eller som en del af et større måltid. Denne ret kan laves på 15-20 minutter.

TIP! Du kan selvfølgelig udskifte sild med hornfisk, der er i sæson nu.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer og Grillmad