Pastaretten som hele verden taler om: Har du prøvet den?
SPONSORERET indhold

Pastaretten, som hele verden taler om: Har du prøvet den?

Feta, tomater og pasta. Mere skal der tilsyneladende ikke til at skabe en pastaret, der går viralt…

Af: Cille Lewinsky Foto: Jenni Häyrinen/@liemessa
10. maj. 2021 | Mad | ALT.dk

13.716....

Så mange opslag kommer frem, når du søger på #tiktokpasta på Instagram.

Man skulle måske ikke tro det, men pastaretten, der består af en bagt klump feta i et fad med tomater og olivenolie, er (hvis det er gået din næse forbi) over de seneste måneder blevet intet mindre end verdensberømt på de sociale medier Tik Tok og Instagram.

Retten, der også går under navnet ”baked feta pasta dish”, er på trods af sin pludselige berømmelse ikke ny. 

I 2019 opfandt den finske madblogger Jenni Häyrinen pastaretten, som hun kaldte ”Uunifetapasta”, der betyder ovnbagt feta-pasta på finsk.

Det skriver DR.dk, der i et interview med madbloggeren fortæller, at Jenni Häyrinen på kort tid opfandt den simple pastaret, fordi hun bare ”cravede” feta.

Men kun få sekunder efter, at madbloggeren havde lagt sin nyopfundne pastaret op på sin story, fik hun reaktioner på den:

”Jeg fik en virkelig stærk og umiddelbar respons. Det stak helt af. Mine følgere var så klar på at prøve den, og allerede samme aften måtte jeg lægge opskriften på min blog,” siger den finske madblogger til DR.dk og forklarer, at responsen ”overraskede hende”, og at flere supermarkeder i Finland pludselig løb tør for feta.

I dag er Jenni Häyrinens opskrift på feta-pastaen blevet læst over tre millioner gange på hendes blog. Og det glæder den finske madblogger, siger hun.

”For mig har det største dog været, at jeg har kunnet inspirere og bringe lidt madglæde ind i folks hjem i denne her specielle tid.”

Hvis du vil prøve den simple pastaret, kan du prøve hendes opskrift her: Baked feta pasta - The Original Recipe

Og hvis du allerede har lavet den og gerne vil give dig i kast med en ny feta-ret, så kan du prøve hendes forårs-edition, der foruden den obligatoriske feta også består af asparges og citron. Se opskriften her:

Anbefalet til dig