Små peberkagehuse fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Små peberkagehuse

Kan du ikke overskue at bygge et stort peberkagehus, er disse mini-huse et rigtigt hyggeprojekt.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
09. nov. 2015 | Mad | Hjemmet

Hver jul drømmer jeg om at bage et kæmpe peberkagehus og pynte det med glasur, sukkerstokke, chokoladeknapper og en masse glimmer. Men indtil videre er det blevet ved drømmen. Jeg mister nemlig modet, når jeg læser de lange opskrifter med skræmmende mange skabeloner.

Prøv også min opskrift på pistacieknuder - TRYK HER

Men i år skal det være anderledes, så for at gøre opgaven mere overkommelig, har jeg lavet disse mini-peberkagehuse uden en masse dikkedarer – bare en god brungkagedej og noget glasur.

Nu er jeg ikke den store ingeniør, så det krævede 2 forsøg, før husene blev, som jeg havde forestillet mig. Jeg havde simpelthen ikke tænkt på, at brunkagedej er tykkere end papir, så taget blev for kort!

Husk at rulle dejen tyndt ud – det er lidt ufikst med tykke vægge til et lille bitte hus. Størrelsen på mine huse er 3 x 3 cm plus lidt ekstra til gavlen. Tagene måler 3 x 4 cm.

Jeg håber, du kommer lige så meget i julestemning af at bygge små peberkagehuse som mig. Rigtig god fornøjelse og husk at nyde julen!

Ca. 12. stk.

Arbejdstid: 1½ time (afhængig af fingerfærdighed og tålmodighed)

Bagetid: 6-7 min.

150 g smør

1½ dl rørsukker

5 spsk. vaniljesukker

½ lys sirup

1 dl vand

½ spsk. stødt ingefær

½ spsk. stødt kanel

¼ spsk. stødt nellike

¼ spsk. stødt kardemomme

½ spsk. natron

ca. 400 g hvedemel

Glasur:

1 æggehvide

3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft (eller eddike)

1. Smelt smør, sukker, vaniljesukker og sirup i en gryde over middel varme. Tilsæt vand og krydderier, tag blandingen af varmen, og lad den køle lidt af.

2. Bland natron og mel, og vend det i dejen. Ælt dejen smidig.

3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet natten over.

4. Rul dejen ud i 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord.

5. Tegn den ønskede størrrelse huse på papir, klip stykkerne (2 facader, 2 sider og 2 tage) ud, læg dem på dejen, og brug dem som skabeloner. Mine peberkagehuse måler 3 x 3 cm.

6. Bag kagerne midt i ovnen i 6-7 min. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

 

Glasur:

7. Pisk æggehviden stiv med en elpisker, tilsæt flormelis og citronsaft, og pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

8. Kom glasuren i et lille kræmmerhus af bagepapir (eller kom det i en madplasticpose), klip et lille hul, og pynt husdelene med glasur. Når glasuren er helt tør, ”limes” husene sammen med glasur. Lad dem tørre inden servering.

 

Tip: Servér husene på kanten af en kaffekop, som spiselige bordkort eller blot som pynt på julebordet.