Sushi på den sunde måde
SPONSORERET indhold

Sushi på den sunde måde

Af:: Majbritt Louring Engell
22. aug. 2013 | Mad | ALT for damerne

Sushi består typisk af hvide sushiris, som er vendt i en lage af eddike og sukker, så risene klistrer sammen. Hovedbestanddelen i sushi er altså hurtige kulhydrater. En sushimenu kan derfor ende med at give dig et meget kulhydratrigt måltid, der løfter dit blodsukker lynhurtigt, hvilket betyder, at du hurtigt bliver sulten igen, samtidig med at energiindholdet i maden kan løbe op på rigtigt mange kalorier fra risene.

En stor makirulle med 8 stykker indeholder snildt 600-1000 kcal, som primært er fra kulhydrat. Hvis du ikke kan stå for de saftige risstykker, så udvælg dig få, gode stykker, men spis fisk, kød og salat for resten. Det gode ved sushi er, at fisk er rig på sunde og essentielle fedtsyrer, og at alle råvarer primært er rå, dvs. de har ikke været under en forarbejdningsproces, og dermed bevares alle de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Du kan altså sagtens spise sushi, både når du vil leve sundt, og når du vil tabe dig, så længe du sammensætter din tallerken rigtigt.

Hvis du laver din sushi selv, kan du med fordel skippe risene og erstatte dem med salatblade, rispapir og tang.

Du kan også bruge brune ris, som et bedre alternativ, da de ikke løfter blodsukkeret lige så hurtigt som hvide ris. Problemet er dog mængden af ris, du ender med at spise. Den bliver nemlig typisk for stor, og dit måltid ender derfor med primært at bestå af kulhydrater. Spis primært fisk og grønt og en moderat mængde brune ris svarende til 2-6 stykker sushi med ris, alt efter hvor aktiv du er.

Om eksperten
Majbritt Louring Engell, 34 år, master i fitness og træning og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er forfatter til flere bestsellerbøger med fokus på slankemad. Medejer af Netslank, Frk. Skrump Kostklinik, Diætistklinikken.dk.

Sashimi med tun med nigellafrø og lucernespirer
Denne ret passer godt som en forret. Tunens lækre smag sammen med nigella smelter nærmest på tungen. Hver bid indeholder meget få kalorier og består af ren protein, hvorfor retten er en slags superfood.

Se opskriften her.

Sushi med krebs i rispapir
Makirullen er lavet af rispapir, som gør at du ikke får for mange af de hurtige kulhydrater, som hvis det havde været en makirulle med ris.

Se opskriften her.

Sushi med laks, avocado og flødeost
Små, lækre bidder med sunde fedtstoffer fra avocado og laks. Protein og sundt fedt giver god mæthed.

Se opskriften her.

Lakse-temaki 
Denne ret er med en lille mængde brune ris, som påvirker dit blodsukker langsommere, end hvis du bruger hvide ris.

Se opskriften her.