Cartier panter ring
SPONSORERET indhold

8 ting, du skal vide om Cartier

Spend a grand or two at Cartier… sang Elton John om det legendariske franske smykkebrand Cartier, der i mere end 170 år har kreeret unikke smykker og ure, som er indbegrebet af luksus og elegance. Cartier har panteren som signatur og er kendt for deres røde æsker, Tank-uret, Love-armbåndet og Trinity-ringen. Og nu åbner brandet butik i København. Her er, hvad du skal vide.

Af:: Victoria Saceanu Foto: Rasmus Weng Karlsen
11. okt. 2019 | Mode | Eurowoman

A family affair

Cartier blev grundlagt i Paris i 1847 af juveleren Louis-François Cartier og forblev i familiens eje frem til 1964, hvor det blev overtaget af investorer. Hovedkontoret ligger stadig i byernes by.

LÆS OGSÅ: 18 steder, du kan shoppe luksus second hand online

Diamonds are forever

Skuespillerinden Elizabeth Taylor fik den eftertragtede La Peregrina-perle, som er en af de mest berømte i verden, i valentinsgave af sin mand, Richard Burton, i 1969 og designede selv en halskæde af kulturperler, rubiner og diamanter, som hun fik Cartier til at lave, med perlen i midten. Efter hendes død i 2011 kom halskæden på auktion og blev solgt for ca. 65 millioner kroner.

Like a crash

Det populære Crash-ur blev til, fordi en kunde ville have repareret sit ur efter et biluheld. Cartiers designer så det og blev inspireret til at designe et ur, der ser ud, som om det er blevet kørt over. I 1967 blev det solgt som limited edition, men blev hurtigt meget populært og er stadig en del af Cartiers sortiment.

Nøglen til dit hjerte

I 1969 blev det ikoniske Love Bracelet lanceret som en tidløs hyldest til kærligheden. Armbåndet er omkranset af små skruer, som kun kan åbnes af den, der har den særlige skruetrækkernøgle. Som regel giveren af gaven. Priserne starter på 30.000 kr.

Bytte bytte købmand

Pierre Cartier, der var Louis-François Cartiers barnebarn, gjorde i starten af 1900-tallet en god handel. Han indgik nemlig en aftale med millionæren Morton F. Plant om at bytte en toradet perlekæde med de fineste naturperler, for hans seksetagers bygning på Fifth Avenue i New York samt en check på 100 dollars. Morton F. Plant, som ikke manglede penge, gik med på byttehandlen, fordi hans kone havde forelsket sig i kæden. Butikken ligger stadig på den mondæne adresse.

LÆS OGSÅ: Charlotte Lynggaard: "Jeg har fået et forhold til min far, som jeg aldrig ville have fået, hvis ikke vi havde arbejdet sammen"

Guld & Diamanter

María Félix, som var en feteret mexicansk skuespillerinde og en trofast Cartier-kunde, besøgte i 1975 Cartier på Rue de la Paix i Paris, hvor hun efter sigende havde medbragt en babykrokodille i et akvarium og bad om at få reproduceret dyret i form af en halskæde. Et par måneder efter var et af smykkehusets mest berømte smykker, Crocodile Necklace, færdigt. Krokodillehalskæden består af to krokodiller, der mødes på midten. Til den ene er der brugt 1.023 brillantslebne gule diamanter og to smaragder til øjnene, til den anden 1.060 smaragder og to smykkesten til øjnene. Prisen? Den er vist uendelig …

Kærlighed, troskab og venskab

Den klassiske smykkekollektion Trinity daterer tilbage til 1942 og er designet af Louis Cartier, som er barnebarn af stifteren Louis-François Cartier. Trinity er sammensat af tre forskellige materialer: rosaguld, guld og hvidguld og symboliserer kærlighed, troskab og venskab.

Stairway to Heaven

Butikken i København bliver indrettet på to etager med danske møbeldesignklassikere i en blanding af parisisk elegance og dansk minimalisme. For at omfavne det danske begreb hygge vil der også være en pejs i butikken.

Cartier åbner i København i december 2019.

Anbefalet til dig