kristine halken
SPONSORERET indhold

”Jeg var sindssygt smart og har set fuldstændig vanvittig ud”

Stylist, Kristine Halken, 36, har en dødssyg stil, hvis hun selv skal sige det. Men det er vi flere om at bestemme. Hun lever i sine 501’ere, som hun pepper op med håndplukkede smykker, og ved, hvad der virker. For hun har været alt igennem.

Af: Marie Lodberg Foto: Emilia Staugaard / FERN.photo
13. jan. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvis bare der var en opskrift på god, personlig stil, og den der ubesværede elegante måde at sætte tøjet sammen på. Det er der, og den kommer her. Eurowoman har interviewet tre kvinder, som giver deres bedste garderobe-hacks. Kristine Halken er én af dem, og hende kan du møde her.

“Lige siden jeg gik i børnehave, har jeg vidst, hvad jeg vil have på, og hvad jeg ikke vil have på. En dag skulle vi på tur og besøge en majsmark, og jeg nægtede at tage det praktiske tøj på, som min mor havde lagt frem til mig. Jeg tog afsted i nattøj.”

LÆS OGSÅ: "God stil for mig er, hvad man som individ har det bedst i"

“Jeg har været alt igennem. Palladium-sko, Harley Davidson-motorcykelstøvler, Dr. Martens og Buffalos i min folkeskoletid. Jeg havde helt tynde ben og fødderne i de der store tunge Buffalos, Chevignon-jakke med armygrøn neopren-Carhartt-jakke indenunder, Kenzo-tørklæde, Ralph Lauren-skjorter, Dico-bukser. Jeg var sindssygt smart og har set fuldstændig vanvittig ud.”

“På et tidspunkt obsessede jeg så meget over et par Caterpillar-støvler, som var udsolgt i min størrelse 37, at jeg vandrede rundt i størrelse 41. Jeg skulle have dem! Jeg har plaget så meget og været en rigtig møgunge. Men jeg fik min vilje.”

“Da jeg var 12, flyttede vi til England, hvor jeg gik på en amerikansk skole. De var alle sammen fra Texas og gik i skatersko og oversized jeans. Men jeg holdt ret meget fast i min egen stil og insisterede på at tage ind til London for at købe Buffalos.”

“Som 14-årig kom jeg i 1999 på Herlufsholm Kostskole, hvor jeg gik i 9. klasse og gymnasiet. Uniform var obligatorisk, og det havde jeg det faktisk godt med. Selv om jeg elsker tøj, er der noget befriende i ikke at skulle tænke så meget over, hvad du skal have på. Ud over blazer og slips var det et krav, at vi udelukkende bar blåt og gråt. Jeg gik i nederdel fra French Connection og rigtig mange United Colors of Benetton-strik. Der var til gengæld frit valg, når vi gik ud i weekenderne. Jeg havde så mange festtoppe! Det var jo festtoppens storhedstid, fx korsagerne fra Nørgaard paa Strøget.”

“Jeg elsker tøj, men jeg har en dødssyg stil, hvis jeg selv skal sige det. Jeg går altid i vintagejeans, T-shirt og så nogle smykker. Jeg har gået meget med guld, men jeg er klar på statementsmykker i sølv, og de må gerne være fra Sophie Buhai. I mit arbejde som stylist elsker jeg at give den rimelig meget gas med similisten, farver og højt humør. Men i det private kan jeg godt lide at barbere ting helt ned og tænke mere bæredygtigt. Gennem årene har jeg haft de mest mystiske ting i min garderobe, så måske er der noget been there done that over det.”

“Min enkle stil hører helt sikkert også sammen med, at jeg blev mor til tvillinger for to et halvt år siden. Jeg gad egentlig godt gå mere op i min påklædning, men hver gang jeg tager en hvid skjorte eller silkekjole på, går der tre sekunder, og så er der chokoladeis over det hele. Jeg tager det tøj på om morgenen, jeg smed ved siden af sengen aftenen før. At lægge tøjet frem om aftenen kommer ikke til at ske. Der falder jeg omkuld.”

“Mine seneste køb er en rød Hermès-T-shirt og en sort Yves Saint Laurent-trenchcoat, begge fra Jerome Vintage, og de fineste hvide bomuldsbodystockinger fra det hollandske mærke Flore Flore. Jeg kan slippe afsted med det nedtonede look med min Sophie Buhai-halskæde med store blå sten. Jeg køber tit sko i Time’s Up Vintage og har også lige købt en helt blød og forvasket blå og hvid-stribet Ralph Lauren-skjorte i Episode. Ligesom i mine teenageår. Full circle.”

“Jeg kan ikke holde ud, at alle ligner hinanden på Instagram. Det er paradoksalt, for med tøj har du mulighed for at understrege din identitet. Det er derfor, vintagetøj er så optur; fordi du kan være helt sikker på, at ingen andre har det. Af samme årsag slæber jeg rundt på et beskidt bomuldsnet. Det er for åndssvagt at bruge hele opsparingen på en taske til 15.000 kroner, som alle de andre også har.”

LÆS OGSÅ: ”Jeg er også blevet skældt meget ud”

“Jeg går stort set ikke i andet end Levi’s 501, og det har jeg efterhånden gjort i en del år. Jeg var på et job med en kunde, der efter fem dage spurgte: “Har du altid Levi’s på?” Det måtte jeg svare ja til. Men det er noget bøvl, for jeg har købt dem i Paris, og nu er der huller på knæene og numsen på dem alle sammen.”

“Jeg har dog også ting i garderoben, der skiller sig ud. Bl.a. en sort Jaquemus-kjole med meget brede skuldre, som er fra en af hans første kollektioner. Jeg var ude i fredags, hvor jeg havde den på. Jeg elsker den, men jeg følte mig overdressed. Jeg kan ikke lide at føle mig klædt ud eller skille mig for meget ud, men jeg vil heller ikke passe ind. Kæmpedilemma! Jeg er nok mere til den lille hæklede vintage-Gucci-top, jeg er i gang med at slide op. Den gør sig ikke ud for mere, end den er, men er så smuk med et par højtaljede herrebukser.”

“Jeg elsker et mærke som Maryam Nassir Zadeh. Hun dyrker sin egen quirky newyorkerstil. Jeg er også vild med The Row og Jil Sander. Stylisten Diana Bartlett har virkelig god stil. Hun hviler i det tøj, hun har på, gør det til sit eget og ser bare for optur ud i alt muligt vintage, en småkrøllet skjorte, herrebukser og fuldstændig nedslidte Loewe-snea-kers. Smykkedesigneren Gaia Repossi har også virkelig god stil. Det handler om at klæde sig i tøjet med selvtillid.”

“Det er god stil at stoppe med at købe ting, fordi en eller anden influencer har det på. Køb kun det, der er din egen stil, dét, der understreger din personlighed. Du kan have alt mulig nice tøj på, men man kan se, hvis du har købt dig til det. Så har du ikke god stil. Så har du bare købt noget dyrt tøj.”

“Jeg kan meget godt lide, at man ikke kun har én stil. Du behøver ikke låse dig fast. Det er da for fedt at tage kjole på den ene dag og pyjamas den næste. Klæd dig på for dig selv.”

Anbefalet til dig