ALT for damernes læsermodeller
Foto: Franne Voigt

ALT for damernes læsemodeller 2017

Mød ALT for damernes nye skønne læsermodeller

Mere end 400 kvinder deltog i konkurrencen om at blive ALT for damernes læsermodel 2017. Nu løfter vi sløret: Mød de seks smukke læsermodeller på deres allerførste fotoshoot.

Stemningen er i top denne morgen, hvor ALT for damernes nye læsermodeller for første gang er samlet i fotostudiet The Lab på Østerbro.

– Det vigtigste er bare, at I jer selv. Der er jo en grund til, at ALT for damerne har valg netop jer, siger fotograf ­Franne Voight opmuntrende, da han holder en kort briefing inden ­dagens fotoskydning.

Der ikke ligefrem hverdagskost for de seks kvinder at ­blive ­stylet og få taget billeder af en professionel fotograf til en ­modeserie, der skal udkomme i Danmarks største dameblad. Ligesom mere end 400 andre læsere sendte Inge, Janni, ­Bente, Gøril, Maria og Birgitte i efteråret et billede af sted til os, da konkurrencen om at blive ALT for damernes læsermodel 2017 blev skudt i gang. 24 kandidater nåede igennem moderedaktionens kompetente nåleøje, og blandt dem har I, vores læsere, været med til at bestemme, hvilke seks kvinder, der skulle ­kåres som ALT for damernes læsermodel 2017.

– Vi har været super privilegerede at have så mange fantastiske kvinder at vælge imellem. De har været inspirerende på hver deres måde, så det har været rigtig svært kun at skulle udvælge 24. I selve udvælgelsen er vi gået efter det ekstra glimt i øjet, smilet der tryllebandt os og kvinder, der repræsenterer den store diversitet blandt vores læsere. For vi kvinder er jo – heldigvis – meget forskellige, fortæller ALT damernes moderedaktør Sille Henning.

LÆS OGSÅ: Verdenskendt modefotograf: På dette punkt er de danske kvinder forud for deres tid

Ros foran kameraet

Smykker ligger i sorteret orden på et langbord, og i prøverummet bliver læsermodellerne en efter en iklædt det sæt tøj, som ALT for damernes modeteam Sille Henning, Ida Zachariae og Rikke Jung Larsen har udvalgt.
Da fotoskydningen går i gang giver Franne modellerne masser af ros, så nerverne dulmes, og selvtilliden vokser.

– Kig på mig. Mere smil. Ja, sådan! Super godt! Fedt, fedt, fedt! Klik-klik-klik!
63-årige Inge Jytte Nielsen har netop stået i kameraets blitz.

– At få så megen ros foran kameraet gør det meget lettere at være sig selv, siger hun.

Da skydningen er slut, er der kommet en masse gode billeder i hus, og moderedaktør Sille Henning er meget begejstret.

– Vores nye "kuld" af læsermodeller har i den grad imponeret både mit team og fotografen. De har virkelig været på, og hvis ikke man vidste bedre, ville man aldrig gætte, at de ikke har prøvet at stå foran en professionel fotograf før. Jeg glæder mig meget til at arbejde med dem hen over året, og jeg er sikker på, at vi nok skal lave mange inspirerende billeder med dem.

Mød læsermodellerne 2017

 

Maria Hersom Olsen, 29 år, ­eventplanlægger i Dansk Industri. Single og bor på Nørrebro.

Hvordan er dine skønhedsrutiner?
– Jeg renser mit ansigt morgen og aften og ­bruger en god creme, så min hud ikke udtørrer.

Hvad er det bedste ved dig?
– Det er nok mit smil. Jeg tror, det er vigtigt, at man ­altid møder folk med et smil på læben.

Hvornår føler du dig bedst tilpas?
– Jeg føler mig rigtig godt tilpas, når jeg er sammen med mine veninder og familie. Jeg har en travl hverdag, så det er begrænset. hvor meget tid jeg har til at ses med dem. Min familie bor i Korsør, så der er et stykke vej.

Hvad er den sjoveste kompliment, du har fået?
– Jeg har engang fået at vide, at jeg har dådyrøjne – og det blev jeg faktisk glad for. Det var en makeupartist, der gav mig den fine kompliment.

Hvad er din værste side?
– Jeg er genert og kan godt ­virke lidt usikker på mig selv i ­nogle ­situationer. Nogle gange ville jeg ønske, jeg var bedre til at tage tingene lidt mere roligt.

Hvad er din bedste side?
– Jeg er god til at være der for andre, og så er jeg god til at sige til folk, at jeg ­holder af dem.

Marias bedste stiltip:
"Hav altid en flot farve til læberne i tasken – den kan peppe rigtig meget op på en grå dag"

Bente Maria Kløvgaard, 54 år, ­freelance copywriter. Bor i Tølløse med sin mand Per og deres søn ­Mathias på 21 år. Datteren Christine på 24 bor i København.

Hvordan er dine skønhedsrutiner?
– Jeg prøver at leve på en sådan ­måde, at jeg er glad. Jeg er bevidst om det, jeg spiser, og jeg motionerer ­meget. Til daglig går jeg ikke med så meget makeup, men det kommer selvfølgelig an på, hvad jeg ­lige skal.

Hvad er et musthave i din garderobe?
– Det er bestemt et par tætsiddende jeans. De ­fremhæver kroppen, og de kan både dresses op og ned. Du kan mikse dem med et par stiletter og en feminin top, eller du kan have dem på med en stor sweater og sneakers.

Hvad gør du, når du skal forkæle dig selv?
– Spa og massage er noget, der virkelig får mig til at slappe af og giver mig tid til at ­reflektere over tingene og nyde kropsligheden. Mine løbeture er også en forkælelse til mig selv. Det er en måde at koble af på i den friske luft. Men jeg er ikke fanatisk, for når jeg så kommer hjem, kan jeg sagtens tage et glas rødvin.

Hvordan ældes man med ynde?
– Det gør man ved at være bevidst om sin alder og få det bedste ud af den. At være bevidst om, hvad der klæder en og måske ikke bare følge moden slavisk. Og så er det jo også noget om at passe på sig selv – pleje sin hud.

Hvordan har du det med din alder?
– Jeg synes, det er et svært tal, når man tænker over det, men jeg har det jo godt. Alderen gør jo også, at jeg har noget mere ro og noget mere erfaring.

Hvad er din bedste side?
– Jeg har empati, og jeg har nysgerrighed. Det, tror jeg, er to ting, der er meget vigtige i alle aspekter af livet – både at man er interesseret i andre mennesker, men at man også er interesseret i at lære nyt. ­Nysgerrigheden har også givet mig gåpåmod. For et år siden sprang jeg ud som freelancer, som var et kæmpe spring ud af min comfortzone. Det har både været lærerigt og berigende.

Bentes bedste stiltip:
"Hvis du er glad og føler dig godt tilpas i dig selv, så skinner det også hele vejen igennem. Og så kan man jo gøre meget med ­accessories, du kan hurtigt peppe dit outfit op med sko, tasker og flotte smykker"

LÆS OGSÅ: Helena Christensens 17 yndlingsbilleder fra hendes personlige fotoalbum

Janni Servais, 46, selvstændig. Bor i Taastrup med sin mand, ­Flemming, og deres to døtre, ­Simone på 21 år og Caroline på 18 år.

Hvad er et musthave i din garderobe?
– Sort og grå er helt klart fremtrædende ­farver i min garderobe.

Hvad er du gladest for ved dit udseende?
– Det er min øjne, derfor kan jeg godt lide at male dem lidt ekstra op, og ved festlige ­lejligheder lægger jeg gerne smokey eyes.

Hvad er du mindst glad for ved dit udseende?
– Det er mine fødder! De er simpelthen så grimme, så dem gemmer jeg altid i sandet om sommeren.

Hvordan har du det med din alder?
– Jeg har faktisk aldrig haft det bedre. Jeg trak stikket fra karrierelivet sidste år og har læst en coachuddannelse hos ­Sofia Manning, som jeg har suppleret med en stresscoach-uddannelse, fordi jeg selv har været nede med stress for mange år siden og sidste år begyndte at mærke lignende symptomer. Selvom jeg havde en god løn, en dejlig familie, jamen det ­hele, var der alligevel noget indeni, der larmede. Noget, der manglede. I dag hjælper jeg kvinder, der står i de problemer, jeg selv har stået i. Kvinder, der vil have kontrol – vil det hele både på ­arbejdet og i privaten. Ligesom min egen historie. Det handler meget om balance i livet.

Hvornår føler du dig rigtig god tilpas?
– Jeg føler mig selvfølgelig tilpas med min familie. De er jo min stamme, min kerne. Men jeg føler mig også rigtig godt tilpas med flere af de mennesker, jeg har mødt på min Mastercoach Uddannelse. Selvom jeg ikke har kendt dem særlig længe, er der en indforståethed mellem os, og det giver en tryghed. Jeg behøver ikke forklare mig – de ved, hvad jeg kommer af, og hvor jeg er lige nu.

Jannis bedste stiltip:
"Jeg går meget op i, hvad for noget tøj jeg har på og tilpasser mig det, jeg skal til, så jeg kan tone looket ned og tone det op. Jeg kan komme på værksteder, og jeg kan komme på de bonede gulve"

Birgitte Ohlendorff, 51 år, jurist og chefkonsulent i ATP. Bor i Vedbæk med sin mand Carsten og deres tre børn, Daniel på 24 år, Mikkel på 20 år og Frederikke på 10 år.

Hvorfor meldte du dig til ALT for damernes modelkonkurrence?
– I 2014 fik jeg konstateret brystkræft. Jeg var ­ikke sygemeldt og arbejdede samtidig solen sort som kontorchef. Det resulterede i, at jeg oven i sygdommen gik ned med stress. I dag er jeg helbredt for kræften og tilbage på arbejde igen. Det har været en meget lang periode, hvor jeg også har kæmpet med mange ledsmerter som bivirkning til de hormonpiller, jeg tager som følge af min brystkræft. De seneste års dårligdomme har fået mig til at gøre flere ting, der er befriende, opløftende og livsbekræftende. Det, at jeg har været syg, har fået mig til at have det mere sådan: Det er ikke nu, man skal tænke "skal jeg, skal jeg ikke". Det er bare med at gøre det. Jeg var træt af det her sygdomsbillede og havde brug for at være MIG igen!

Hvad er det bedste ved dig selv?
– Det må være min ihærdighed. Jeg er meget ­vedholdende. Når jeg gør noget, så gør jeg det helt. Det er både i mit arbejdsliv og privatliv. Jeg sætter mig ikke ret meget for, jeg ­ikke gør.

Hvilket råd ville du give dit yngre jeg?
– At jeg tidligere skulle stole mere på mig selv. Jeg tror, at rigtig mange unge mennesker skal turde noget mere. Når man først har prøvet at være syg, får man også bare et andet perspektiv. Og det ville jeg måske have ønsket, jeg havde haft ­tidligere, for det kan give en frihed – en frihed til at gøre rigtig mange ting og selv sætte en dagsorden.

Hvordan har du det med din alder?
– Jeg føler mig jo egentlig ikke som en på 51 år. Jeg løber, står på ski og "står på ­hovedet" med min datter. Jeg har det rigtig godt med, at jeg nu er lidt mere fri. Mindre ­bundet af tanker om, hvad jeg bør gøre, i ­stedet for ­bare at gøre det. Livet er jo ­ikke slut, der bliver ved med at ske nye ting og opstå ­spændende muligheder

Birgittes bedste stiltip: 
"Jeg er meget klassisk, men jeg kan godt lide, der er et tvist. Ens stil handler jo meget om, hvem man er. Læg noget makeup, der fremhæver det, der er fint ved dig. Om det er dine øjne eller din mund"

LÆS OGSÅ: 5 børn af kendisser, du bør kende lige nu

Gøril Katharina Frøberg, Mathisen, 37 år, arbejder for Dell. Bor i Dragør med sønnerne Maximilian på 10 år og Nathaniel på 8 år.

Hvad er den bedste kompliment, du har fået?
– Det er, at jeg er en rigtig god ven. Jeg kan rigtig godt lide, at folk værdsætter og godt kan lide at tale om ting med mig og finde støtte i det, jeg siger. Jeg bliver meget glad, når folk spørger mig om råd, og så bliver jeg selvfølgelig endnu mere glad, når jeg kan give et godt råd med på vejen.

Hvad er det bedste ved dig?
– Det er min humor, og at jeg er sød, haha. Altså, humor betyder rigtig meget for mig. Man er nødt til at ­kunne se humoren i ­alle aspekter af sit liv, tror jeg. For hvis ikke ­bliver ­mange ting rigtig tungt. Det er vigtigt at ­kunne grine ad det meste.

Hvad er du mest glad for ved dit udseende?
– Jeg har ret nemt ved at styre min vægt, så jeg kan egentlig spise alt, selvfølgelig med måde. Men jeg har aldrig behøvet at være på nogen skrap kur.

Hvad er din værste side?
– Jeg kan godt have temperament. Jeg er nordfra i Norge, og der har man bare et større temperament. Det er de store følelser, der er på spil.

Hvis du skulle give et råd til dit yngre jeg, hvad skulle det så være?
– Det skulle være: Slap nu bare af, du er okay. Tidligere har jeg nok søgt bekræftelse fra ­andre i stedet for at finde den inde i mig selv.

Hvad er den sjoveste kompliment, du har fået?
– Nu har jeg jo et temmelig specielt navn, så der er faktisk mange, der har troet, at jeg var en mand, når jeg har skrevet til dem på mail. Så den sjoveste kompliment eller kommentar må være: "hov, du er jo ikke en mand".

Hvis du kunne ændre en ting ved dit udseende, hvad skulle det så være?
– Så vil jeg hellere lære mig selv at ­acceptere tingene, som de er i stedet for at ændre på det.

Gørils bedste stiltip: 
"Less is more. Hellere være klassisk end at være too much"

Inge Jytte Nielsen, 63 år, ­tidligere stewardesse og ­purser for SAS.
Har en datter på 26 år, der hedder Denise. Single og bor Farum.

Hvordan forkæler du dig selv?
– Jeg tager ud at rejse. Jeg kan rigtig godt lide at være i Sydfrankrig, komme ud og spise godt og ligge ved stranden og nyde varmen.

Hvad er det bedste ved dig?
– Det er min store grå manke, selvom den kun er halv så stor, som da jeg var ung. Dengang havde jeg dobbelt så tykt hår.

Hvordan har du det med at være der, hvor du er i dit liv lige nu?
– Jeg synes, det er dejligt, at jeg har så meget frihed. Jeg gør det, jeg har lyst. Og så har jeg masser af tid til at være sammen med manden i mit liv, som er mit femårige barnebarn Mattheus. Jeg går f.eks. til fodbold med ham en gang om ugen.

Hvad er din værste side?
– Jeg er ret kritisk i det hele taget. Jeg synes f.eks., der er alt for mange steder, hvor man ikke får en god service. Jeg tror bare, livet er nemmere, hvis man ikke altid er så kritisk.

Hvordan ældes man med ynde?
– Det gør man ved ikke at forsøge at skjule, at man bliver ældre. Jeg synes, det er trist med de mennesker, der har fået så mange plastikoperationer, at de skal sige, hvis de er glade, fordi de ikke kan smile længere. Man må stå ved sin alder!

Hvad er dit musthave i garderoben?
– Det er korte jakker og bukser, der sidder ordentligt.

Hvad er dine skønhedsrutiner?
– Jeg kommer aloe vera-creme i mit ansigt og på min hals hver morgen og aften, når jeg har renset den, og så kommer jeg dag- og natcreme ovenpå.

Inges bedste stiltip: 
"Se på, hvad der er det pæneste ved dig selv – og fremhæv det! Hvis du synes, du har lidt store lår, men til gengæld en flot barm, så fremhæv den. Så er der altså ingen, der ser de tykke lår"

LÆS OGSÅ: Kom helt tæt på Gigi Hadid

LÆS OGSÅ: Cate Blanchett: “For at noget kan være smukt, bliver der nødt til at være en fejl i det”

LÆS OGSÅ: Her er ALT for damernes læsermodeller 2017