Rikke Møldrup Rasmussen

Foto: Privat og PR Skønhed ifølge Rikke Møldrup Rasmussen.

Skønhed ifølge...

Rikke Møldrup Rasmussen: "Jeg har ingen drøm om at se evigt ung ud"

Direktør for Moshi Moshi Mind, Rikke Møldrup Rasmussen, føler sig smukkest, når hun lever det enkle sommerliv, er ude i det fri og omfavner alle de forandringer, der følger med livet og alderen. Hun elsker sit morgenritual, der indbefatter kaffe i sengen og duften af mynte og citrus i badet, og hun husker (næsten) altid at rense huden morgen og aften – præcis som hendes mor har lært hende.

Min morgenrutine består af… kaffe på sengen serveret af min mand. I badet vasker jeg mit ansigt med rens fra Amazing Space og bruger vores Moshi Moshi Mind konjac sponge med kollagen og gentle wash med verbena, mynte og citrus til kroppen.

At pleje min hud betyder for mig… at passe på mig selv. Jeg er ikke fanatisk, men bevidst om, at den ældes og har brug for masser af fugt. Jeg elsker serummer i alle afskygninger, og jeg bruger creme og øjencreme morgen og aften.

Jeg lægger makeup, når… jeg har lyst. Faktisk bruger jeg mindre og mindre makeup med alderen, og ikke hver dag. Jeg eksperimenterer ikke så meget mere, men bruger det mest nødvendige og det, som fremhæver mine træk. Jeg synes, at jeg kommer til at se lidt anstrengt ud, hvis jeg har for meget makeup på.

LÆS OGSÅ: "Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden"

Min makeuprutine er… lidt mineralsk pudder, rouge, sort mascara, en sort eyeliner indimellem og læbepomade.

Jeg plejer mit hår med… vask en til to gange om ugen, og som noget nyt er jeg begyndt at bruge en kur, der plejer mine grå hår, så de forbliver grå og ikke bliver gule. Jeg bliver klippet en-to gange om året, og jeg kunne aldrig drømme om at farve mit hår. Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være … ”keep it simple”. Jeg synes, de fleste er smukkest så tæt på deres naturlige look som muligt. Ung som ældre.

Den bedste duft for mig er… duften af min mand. Og citrusnoter i alle afskygninger.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… ”Islands in the Stream” med Kenny Rogers og Dolly Parton. Jeg synger virkelig dårligt, så når jeg kører bil, synger jeg alle mulige sange pivfalskt og højt, og det nyder jeg. Alene!

Hvis min hud slår ud… bruger jeg EGF Serum fra Bioeffect. Hvis min hud udsættes for for meget sol, blæst og saltvand, er det altid mit go to-produkt.

LÆS OGSÅ: "Det er virkelig effektivt, hvis man har et akut behov for at slippe af med en bums"

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min mor, og det var at rense mit ansigt morgen og aften. Jeg kan høre hendes stemme i mit indre, når jeg ikke gør det. For jeg er langt fra så standhaftig i mine rutiner, som hun var, så nogle gange kaster jeg mig i dynerne uden mit lille aftenritual.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er… en tungeskraber. Den er ikke så mærkelig for mig, for jeg har haft en i årevis, men mange finder den besynderlig. Men det er faktisk ret dejligt at skrabe belægningen af tungen hver morgen, inden man børster tænder.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… Åh, Rikke – bare elsk dig selv, alt er, som det skal være. Du bliver ikke smukkere end i dag, og det er helt perfekt og uperfekt på en og samme tid.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… i forandring. Jeg er i overgangsalderen, og jeg ser og mærker små forandringer dagligt. At ældes har jo været min rejsemakker i mange år, men med overgangsalderen kommer en ny dimension, og jeg skal forholde mig til kropsvarme, ømme led, hormonel ubalance – og at jeg føler mig lidt mere sårbar.

LÆS OGSÅ: "Det er sådan, din makeup kommer til at se "flawless" ud"

Jeg prøver at gå med det og være nysgerrig på alle de nye linjer, for jeg har ingen drøm om at se evigt ung ud. Jeg er taknemmelig for min krop, med rynker, gråt hår og mindre fast hud. Jeg nyder at læne mig lidt tilbage og beundre de unges sprødhed og nyde, at de stråler, uden at jeg skal spejle mig i det. Livet nu handler om sund skønhed, en velfungerende krop og om at finde styrken i mit modne look.

Nutidens skønhedsideal er… befriende og inkluderende på en helt ny og vidunderlig måde. Jeg har en datter på 18 år, og jeg kan se på hende og hendes veninder, at deres selvbillede og idealer er langt mere nuancerede end dem, som jeg selv er vokset op med. Så jeg er fortrøstningsfuld ved, at der bliver mere og mere plads til alle typer, og de er langt bedre til at elske sig selv, end jeg var.

Rikke Møldrup Rasmussens favoritter:

Bioeffect.jpg

Ekstra kærlighed til huden

Jeg bruger serummet om vinteren, og når min hud trænger til ekstra kærlighed. EGF Serum, Bioeffect, 995 kr.

amazing-space.jpgHverdagsfavorit

Delicate Skin, Amazing Space, 550 kr.

matas.jpg

Det billigste produkt, jeg køber igen og igen…

... er Matas’ Translucent-tørshampoo. Det er den bedste tørshampoo. Den er duftneutral, parfumefri og gør ikke mit hår hvidt og mat. Dry Shampoo Translucent, Matas, 55 kr.

SkinandLipCare.jpg

Glød til læberne

Den holder tørre læber bløde og giver dem masser af glød. Skin and Lip Care, Miild, 150 kr.

BodyOil.jpg

Den daglige olie

Jeg bruger den hver eneste morgen, før jeg tørrer kroppen. Så er min hud fugtet og dufter skønt af citrus og mynte. Klar til dagen, enkelt og ukompliceret. Mind Body Oil, Moshi Moshi Mind, 375 kr.

Det her foto er smukt for mig …

rikke-moldrup-rasmussen.jpg... fordi campervan-livet er nyt for mig, og jeg bliver mere end lykkelig, når jeg ser dette billede fra en feriemorgen ved Bogense sidste sommer. Det vidner om et enkelt og frit liv. Her er alt unødvendigt fjernet, og tilbage er friheden til at finde skønheden i det, som er, i mig selv og i omgivelserne. Jeg føler mig smukkere, når jeg er fri, ubekymret og omgivet af frisk luft.

Rikke Møldrup Rasmussen

Er co-founder og direktør i livsstilsuniverset Moshi Moshi Mind. Hun er 52, gift med Flemming Møldrup og har børnene Gilbert på 25 og Molly på 18 samt bonusdatteren Yoko på 14.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed ifølge..., Skønhed, Hud, Hudpleje og Makeup