5 veje til mere sex og kærlighed på ferien
SPONSORERET indhold

5 veje til mere sex og kærlighed på ferien

Vi forventer så meget af ferien, men hvordan griber vi det egentlig an, når vi pludselig skal dyrke al den sex, vi har savnet gennem en lang vinter? Det er en myte, at alt bliver godt til sommer, og at ferien fikser alt. Men der er faktisk meget, du kan gøre. Her er konkrete redskaber til at skabe dybere forbindelse og mere lyst på ferien – og i hverdagen – fra Daisy Løvendahl.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty Images
03. jul. 2020 | Sundhed | ALT for damerne

Sidste sommer havde været hæslig. De var taget på ferie efter et supertravlt forår med husprojekt og for meget arbejde. Allerede i bilen på vej mod det lejede sommerhus havde han lagt hånden på hendes lår og sagt: ”I aften ...”.

Hun havde reageret med at tænke: ”Jamen, jeg skulle jo læse en bog for første gang siden sidste sommer”. Så hun sørgede for at lade den yngste falde i søvn i deres seng, og han var blevet virkeligt skuffet.

Da Morten og Caroline sidder over for mig, holder de hinanden i hånden. Caroline tager ordet:

– Hele ferien sidste år var på overfladen superdejlig – et smukt hus, lækker mad, strand og klitter, men nedenunder idyllen var det som Tom og Jerry, hvor jeg følte mig som den jagede mus, og Morten følte sig som en frustreret kat. Desto mere han insisterede, desto mere gik jeg i baglås, så vi endte med at have mindre sex, end vi plejer derhjemme.

Læs også: 5 ting, der gør forelskelsen langtidsholdbar

Morten nikker og supplerer:

– Jeg har ikke lyst til at være en liderlig idiot, som hun skal tilfredsstille, men sex betyder bare meget for mig. Jeg ville ofte ønske, vi havde mere sex i hverdagen, men jeg accepterer også, at energien kan mangle. Derfor skal ferien ligesom levere.

Vi griner alle tre af hans direkte facon, men der er ingen tvivl om, at trods deres direkte tale så er det et emne, der er store følelser knyttet til. Jeg lægger mærke til, at Morten trækker sin hånd til sig, men Caroline tager den igen.

– Vi er her, fordi vi snart skal på ferie igen. I år skal vi ikke lege katten og musen. Vi skal finde hinanden seksuelt på en måde, hvor der er plads til os begge. Nogen gode råd?

Lystens psykologi 

Jeg får lyst til at holde et miniforedrag for dem om lystens psykologi, men jeg begrænser mig til en enkelt pointe. De skal ikke vente på, at de skal af sted på ferie. De skal begynde at blive mere bevidste om, hvad der skaber lyst allerede nu.

– Hvad giver dig lyst, Caroline? Jeg stiller spørgsmålet med en forklaring om, at hun ikke skal have lyst for at tilfredsstille Morten. Hun skal dyrke sin egen lyst, hvis hun har lyst til at føle sig tændt. Caroline tænker lidt og svarer så:

– Jeg savner også min lyst. 

Sidste sommer kom jeg hjem og følte mig som en frigid, kedelig kvinde, og det var rædselsfuldt. Jeg var virkelig ked af det.

Morten lægger armen om hende og afbryder:

– Sådan ser jeg dig slet ikke.

Hun svarer:

– Det ved jeg godt. Men når du vil så meget, kan jeg ikke følge med. Så låser jeg og føler, du kræver noget af mig. Det går jeg helt kold på.

Læs også: 5 tips: Sådan lærer du at forstå din krop

Giv lysten gode betingelser 

Vi taler om, hvordan Morten kan nærme sig Caroline, uden at hans lyst til sex lander i hende som et krav. Jeg giver dem dette enkle råd:

– Vær meget mere eksplicitte med, hvordan I nærmer jer hinanden. I stedet for at komme med hentydninger, så invitér direkte: Jeg har lyst til dig. Hvordan kan jeg tænde dig?

Spørgsmålet giver Caroline en ahaoplevelse.

– Du spurgte mig før, hvad der giver mig lyst, og en ting er, at jeg føler mig rolig og elsket. Når Morten allerede er i gang med at fantasere om sex i klitterne, og jeg ikke engang er begyndt på at komme i kontakt med min egen krop, så bliver jeg stresset og føler mig forkert. Så det vil hjælpe mig at få lidt tid til at tænke på det. Og vide at du vil give mig den tid.

Morten nikker:

– Altid skat. Jeg har al tid til dig. De kysser hinanden der i stolen foran mig, og jeg tænker, de allerede er godt på vej mod en bedre sommer end sidste år.

Anbefalet til dig