Yogarejser og yogaretreats 2016
SPONSORERET indhold

6 skønne yogarejser: Fra Samsø til Zanzibar

Hiv stikket ud til den skønneste weekend eller ferie, hvor det kun handler om dig og din yogamåtte. Her er vores guide til de hotteste yogaretreats lige nu.

Af: Else Marie Lehman Foto: Getty
16. sep. 2016 | Sundhed

SAMSØ
Mellem-rummet på kønne Samsø tilbyder yogaretreats i intime rammer fra april til oktober (samt henover jul og nytår). Prøv alt fra kundalini til yin yoga og mindfulness. Se eventkalender på mellem-rummet.dk

På måtten: Vælg fx et retreat, hvor dagen starter med en dynamisk praksis til at styrke og strække kroppen. Før frokost er der fælles meditation, og senere dykker du ind i en stille yin-praksis med lange, meditative stræk. Dagen rundes af med en dybdeafspændende yoga nidra. Ahh ...

Uden for måtten: Træk dig tilbage, og nyd stilheden i eget selskab i yogapauserne. Eller lej eventuelt en cykel, og tag på opdagelse på fredelige grønne Samsø.

Bo & spis: Mellem-rummets egne fine, lyse værelser, hvor du kan indkvartere dig, ligger lige ved den istandsatte lade, som danner rammen om selve yogaoplevelsen. Du kan rejse med færge til Samsø fra både Sjælland og Jylland. Maden er økologisk, sund og vegetarisk.

Det koster det: 4 dages retreat med yoga, forplejning og tre overnatninger i dobbeltværelse: 4.100 kr. + transporten til Samsø. Se mere på: mellem-rummet.dk/events

LÆS OGSÅ: Tag med på surf- og yogaeventyr i Portugal

SKÅNE
Når ernæringsterapeut Louise Bruun inviterer på yogaretreats på sin ødegård i Østskåne, er der fokus på både krop og sind. Glæd dig til at få tanket dine depoter op med yoga og Louises egen lykkemad. 

På måtten: Der er masser af blid, udstrækkende og afstressende yogaforkælelse på et ødegårdsretreat med Louise Bruun. Du er typisk på måtten både fredag, to gange lørdag og en sidste gang søndag morgen.

Bo & spis: Der er to eneværelser på ødegåden − resten af deltagerne bor typisk sammen to og to. Der er plads til ti deltagere i alt, så I vil være en lille eksklusiv flok og opleve en tæt, hyggelig stemning. Efter opholdet får du en mappe med bl.a. opskrifter.

Uden for måtten: Imellem yogaseancerne tager I på vandreture og får måske en dukkert i den private skovsø. Louise har stort fokus på maden og serverer vegetabilsk mad med masser af grønt, frø, kerner, nødder, lette proteiner og dejlig urtete. Dagene slutter kl. 21.

Det koster det: 3.900 kr. for et retreat med Louise selv. 2.900 kr. for retreat med en af Louises andre instruktører. Dertil kommer transport − evt. fælles med andre deltagere − til Sydsverige (cirka 200 km fra København). Se mere på: louisebruun.dk

SYDEUROPA
Dyssekilde Yogacenter arrangerer jævnligt yogarejser til skønne steder i Grækenland, Madeira, Andalusien og Polen. Yogacenteret ejes af Karina Helsted Moe. Maria Juhl, Rikke Hansen og Christel Schneiderman.

På måtten: Du undervises i yoga 4 timer dagligt. Det spænder fra guidet meditation og åndedrætsøvelser over vinyasa flow til klassisk hatha yoga og mere indadvendte stræk. Sidst på dagen er der afspænding og meditation på menuen.

Uden for måtten: Du vil have en frieftermiddag, hvor du kan tage på tur i lokalområdet. Der vil typisk også være en dag med stilhed undervejs, og du vil have mulighed for at få body-sds-behandlinger på stedet. På rejserne til Polen kan yogaen kombineres med daglig ridning.

Bo & Spis: Spies er teknisk rejsearrangør på Dyssekilde Yogacenters rejser. De står for transport og indkvartering, og din rejse er således dækket under Rejsegarantifonden.

Det koster det: En uges ophold med yoga, hotel, fly og bustransfer: 8.000 kr. Dertil forplejning under opholdet. Se mere på: dyssekildeyoga.dk

LÆS OGSÅ: Er du for tyk til at dyrke yoga? - Nix mener disse 15 imponerende kvinder

MIAMI
Kino MacGregor driver sammen med sin danske mand Tim Feldmann Miami Life Center på Miami Beach. Begge er autoriseret til at undervise af Sri K. Pattabhi Jois − guruen inden for astanga yoga.

På måtten: Her dyrker du naturligvis astanga yoga på alle tænkelige niveauer. Følg Miami Life Centers daglige (niveauopdelte) klasser, som starter kl. 6, eller hop på en temaworkshop. Miami Life Center tilbyder også længere intensive kurser, hvis du virkelig vil fordybe dig i astangaen.

Uden for måtten: Strand og vand. People og sightseeing. Vi tror egentlig ikke, der er noget, du ikke kan i Miami.

Bo & Spis: Du kan bo, præcis som dit yogahjerte begærer i Miami. Fra de mondæne hoteller til de mindre, casual motels og inns. Eller privat. Smut en tur på 5th for en haitiansk frokost eller spis aftensmad på restaurant Tap Tap, se taptapmiamibeach.com.

Det koster det: 3 dages workshop med 2-3 daglige sessioner: Ca. 1.850 kr. For 6 dages workshop med 2-3 daglige sessioner: Ca. 2.700 kr. Hertil kost, logi og rejse til Miami. Se mere på: miamilifecenter.com

KOH SAMUI
Hos Vikasa på smukke Koh Samui kan du dykke ned i yogaens lyksaligheder med havudsigt i retninger. Vikasa blev etableret i 2011 af Konstantin Miachin, som har undervist i både Europa, Canada, USA og Asien.

På måtten: Der undervises i en bred vifte af yogaformer hos Vikasa, bl.a. stedets egen vikasa yoga, som både arbejder med statiske, dynamiske og dybdeafspændende sider af yogaen. Yogaen guides af faste og internationale yogalærere. Vikasa tilbyder også teacher training af forskellig varighed og omfang.

Uden for måtten: Når du tager en pause fra forkælelserne på yogamåtten, kan du fortsætte i spa, infinity poolen eller sætte dig på klipperne og meditere på egen hånd til bølgernes dans.

Bo & spis: Du kan bo i et lille værelse eller en bungalow på stranden og tanke op på mad og drikke i Vikasas egen café, der serverer både vegansk, raw og alskens internationale retter morgen, middag og aften.

Det koster det: 7 overnatninger, morgenmad, yoga og meditation: Ca. 4.500 kr. Hertil transport og yderligere forplejning. Se mere på: vikasayoga.com

LÆS OGSÅ: Sporty ferie i Norden: 6 smukke steder

ZANZIBAR
Palmer, billedskønne strande og turkisblåt hav er kulissen til din yogapraksis på Zanzibar i Det Indiske Ocean. Her har sydafrikanske Marisa van Vuuren skabt en yogaoase med gæstelærere fra hele verden.

På måtten: Her undervises der i astangainspireret vinyasa flow og dynamisk hatha yoga. Der er morgen- og eftermiddagstimer, og undervisningen er åben for både nye og erfarne yogamennesker. Du kan også prøve SUP-yoga, hvis du vil skifte yogamåtten ud med et bræt og flytte din yogapraksis ud på havet. Tjek også Marisas gratis online yogavideoer fra smukke Zanzibar ud − find dem via Yoga Zanzibars website.

Uden for måtten: Hop i Det Indiske Ocean, med eller uden snorkel eller på et dyk. Når du er på land igen, kan du nyde solnedgangen på stranden, mens du mediterer og lader op til dagen efter.

Bo & spis: Yoga Zanzibar tilbyder overnatning fra budget til luksus. Morgenmad kan inkluderes. Resten af forplejningen står du selv for. Spis på restauranten eller find selv et lækkert sted på stranden.

Det koster det: 7 overnatninger i delt dobbeltværelse og 12 yogaklasser: Ca. 6.000 kr. Hertil transport og øvrig forplejning. Se mere på: yogazanzibar.com

LÆS OGSÅ: Tag med på en sund weekend i Berlin

LÆS OGSÅ: 5 yogaøvelser til flad mave

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du dyrker yoga?