Amalie Dollerup: „Grønsager er ren slik for mig”
Foto: Allover

Amalie Dollerup: „Grønsager er ren slik for mig”

Mød „Badehotellets” 29-årige skuespiller, der er vild med rød peber og holder formen i crossfitmaskinen, mens hun øver nye roller.

Hvad betyder sundhed for dig?
− Det betyder meget − også i forhold til mit arbejde. Det er vigtigt at være i god fysisk form og spise sundt, så jeg har energi til lange arbejdsdage. Jeg er derfor mere sund i de perioder, hvor jeg både har optagelser med „Badehotellet” om dagen og spiller på teatret om aftenen. I mine ferier er jeg mere loose.

Hvilken form for motion dyrker du?
− Jeg løber udenfor, når det ikke er alt for koldt. Jeg sætter aldrig kilometermål for mine ture. Nogle gange er det kun en lille tur på 15 minutter, men jeg ender tit med at løbe længere. Jeg bruger også crossfitmaskinen i fitnesscentret og laver yoga- og pilatesøvelser derhjemme, som styrker min ryg og krop.

Hvordan finder du tid til motion?
− I perioder, hvor jeg har god tid, bruger jeg motion til at kickstarte dagen. Når jeg har travlt, er det sværere, men jeg tager f.eks. manuskripter med, når jeg er i fitnesscentret, så jeg kan øve, mens jeg træner − jeg ser måske lidt mærkelig ud i ansigtet, men når jeg har fokus et andet sted, er det heller ikke så hårdt at træne.

SE OGSÅ: Mette Bluhme Rieck: "Jeg er vild med at få mudder på kinderne"

Hvad giver det dig at dyrke motion?
− Det giver overskud, glæde og velvære. Det er en stor tilfredsstillelse bagefter.

Er der en motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
− Jeg er ikke til ekstremsport og vil aldrig gennemføre et maraton eller triatlon, for jeg har ikke et konkurrencegen på det område. Jeg er bare glad for mine 5 km.

Hvordan slapper du allerbedst af?
− Når jeg tager et dejligt langt bad. Det er mit private enerum, hvor der er fred og ro og ingen forstyrrelser. Jeg slapper også af foran fjernsynet med en tv-serie.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
− Hav altid en lille sund snackmadpakke med. Jeg elsker gul og rød peber, gulerødder og nødder, som gør det ud for slik for mig. Jeg spiser madpakken kl. 15-16, hvor jeg ofte dykker i energi-niveau og har brug for et kick.

Hvad får dig til at føle dig glad?
− Overordnet bliver jeg glad, når ting lykkes. Det kan være alt fra praktiske ting, hyggelige møder med familien eller nye job.

Hvor elsker du at rejse hen?
− London. Der er masser af teaterforestillinger og musicals, og jeg kører altid en mindre teatermaraton, når jeg er derovre. Det er en by, jeg kender godt, men den er så stor, at jeg altid finder nye veje og steder.

SE OGSÅ: Mette Lindberg: "Jeg er en stor livsnyder"

Hvornår føler du dig ­allersmukkest?
− Når jeg har trænet, været i bad, smurt mig ind i creme, kinderne blusser, og jeg er glad. Når man føler sig godt tilpas og har det godt i sig selv, ser man godt ud.

Hvad går du aldrig på kompromis med?
− Jeg spiser altid morgenmad, og jeg gør meget ud af min morgenmad, så jeg får startet dagen allerbedst. Jeg kan ikke fungere uden mad, så det er dagens vigtigste måltid.

Tænker du over, hvad du spiser?
− Jeg kan mærke, at det gør en forskel, og at min mave fungerer meget bedre, når jeg har fokus på sund mad. Men jeg er ikke fanatisk og har meget svært ved at sige nej til et glas øl eller vin.

Hvad elsker du at spise?
− En leverpostejmad med rødbeder − det var det første, jeg spiste, da jeg kom hjem fra en lang ferie i Thailand. En æggemad med tomat, purløg og en smule mayo er også godt. Og det samme er hummersuppe og en frisk hummer.

En dårlig vane, du gerne vil ændre?
− Jeg burde ikke spise fastfood, når jeg er på vej hjem fra byen, men sådan ender det tit.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
− På at sove − jeg elsker at sove, og i pressede perioder kan jeg godt bruge mere søvn.

SE OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: "Sport gør mig stærk til livets strabadser"

Lige nu læser jeg …
− Noder og tekster til sange. Jeg skal nemlig spille med i koncerten „I Love Musicals 2”.

Lige nu lytter jeg til …
− Musicalsange og min løbeplayliste. Og så kom Savage Garden frem igen forleden. Det er sjovt, som musik kan genskabe en bestemt stemning og billeder.

Har du en favoritkogebog?
− Min kæreste kan lide at lave mad, og det er godt, for jeg har sjældent tid og overskud til det. Vi har ingen børn, så der er ingen, som er afhængige af, at der står mad på bordet kl. 18.

I mit køleskab er der altid …
− Syltede rødbeder.

I mit køkken finder man aldrig …
− Selleri − det går ikke og kan virkelig ødelægge en god salat. 

SE OGSÅ: Spis dig til smuk hus med disse 11 fødevarer

SE OGSÅ: 12 nemme tricks, der virker: Snyd din sukkertrang

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil og Amalie Dollerup