8 timers kuren
SPONSORERET indhold

Angelica testede 8 timers kuren: “Jeg glemmer at spise alle mine måltider”

34-årige Angelica Dahlquist har i syv dage af sin sommerferie testet 8-timers kuren. For hende har det sværeste været at få spist alle sine måltider inden for spisevinduet.

Af: Maria Præst Foto: Klaus Rudbæk
20. nov. 2017 | Sundhed | Fit living

7 dage på 8 timers kuren

 

Dag 1

“Jeg vågner op og er vildt spændt på den her nye måde at spise på. Jeg skubber morgenmaden til klokken 10.00, hvor jeg snupper et knækbrød med ost og kyllingepålæg, en nektarin og en kop kaffe. Alt er godt. Dagen står på svømmehal med min datter Josephine, hvorefter vi tager på café og spiser frokost. Bagefter hygger vi rundt og er på legeplads, og jeg glemmer tiden lidt. Pludselig er der kun 45 minutter til min såkaldte spisetid lukker og slukker. Jeg skynder mig at mixe en salat sammen med æg og tun. Kort tid efter spørger Josephine om en is – og nyder den. For pokker jeg gad godt at køre en Snickers-is ned, men snupper en kop te i stedet.”

Dag 2

“I dag vil jeg prøve at planlægge mine måltider bedre og fokusere på at få gode proteiner ved frokosttid, så jeg lægger en god bund for resten af mine otte timer. Jeg nøjes med en kaffe og vand, inden jeg afleverer Josephine i børnehaven. Hele formiddagen render jeg rundt til møder og praktiske ting, og glæder mig til at spise en stor salat til frokost. Om eftermiddagen står den på Cirkus Summarum, og jeg snupper en skive knækbrød og lidt frugt på vej derud. På cirkuspladsen frister de små slider-burgere – og de smagte fantastisk. Dagen har været så fin. Jeg er ikke sulten og går omkuld med Josephine klokken 20.45.”

Dag 3

“Jeg vågner klokken 4.15 med jordens største hovedpine. Jeg tænker, at jeg er nødt til at få lidt mere at spise i dag. Jeg tager et koldt bad, løber en lille tur og får en god morgenmad med yoghurt, bær, chiafrø og kokos. Jeg mødes med en veninde og tager på museum, derefter på café og får lidt lækkert, men ingen frokost. Jeg glemmer det, og så er klokken igen tæt på spisetid. Jeg snupper en stor juice og en lille pose gulerødder på vej hjem og laver en hurtig aftensmad med laks i ovnen og masser af grøntsager. Jeg spiser i forvejen ikke ret meget pasta, ris og kartofler, så dem dropper jeg, selv om jeg gerne må spise kulhydrater.”

LÆS MERE: 8 timers kuren: Er det en kur, der dur - vi har testet?

Dag 4

“Jeg snører rulleskøjterne og tager en juice med på vejen til en badetur i Øresund og hjem. Jeg skal mødes med en veninde om aftenen – klokken 18.00 troede jeg, men hun synes 20.30, så min aftensmad bliver lidt rodet. Men det er lørdag, og der ryger et par drinks ned. Det føles egentlig ret fint, og jeg er helt lørdags-glad.”

Dag 5

“Det går op for mig, at jeg glemmer mine måltider inden for de otte timer. Jeg kan sagtens gå til langt op af formiddagen uden at tænke på morgenmad, og så bliver jeg lidt presset, når jeg endelig er sulten og skal nå at spise flere måltider, inden vinduet lukker igen. I dag mødes jeg med en veninde i det gode vejr, vi får lidt mad og en is.”

Dag 6

“Det er mandag, og jeg har brug for en god morgenmad, så jeg spiser en chiahindbærgrød og en stor kop kaffe. Jeg er nødt til at rykke lidt rundt på timerne i dag, da jeg skal ud at spise med en ven i aften. Heldigvis er kuren fleksibel på den måde. Jeg forsøger at køre flest mulige powerfoods ned. Min energi er faktisk okay, og kuren har ikke påvirket mit humør.”

Dag 7

“I dag har jeg en dagvagt på hospitalet, og en kollega har morgenmad med, så jeg snupper et stykke brød og en kop kaffe klokken 10.00. Om eftermiddagen bliver jeg hentet af en veninde, vi spiser en sandwich og en stor juice og sætter kursen mod Næstved, hvor der venter godt selskab, lækker aftensmad, badetur på Enø Strand og Enø is. Maven er fuld, og vi topper med et glas rosé. Jeg når det hele, inden vinduet lukker. Alt er godt, og jeg har det fint.”

Efter kuren

“Jeg har tabt mig lidt over et halvt kilo efter de syv dage. Det kan jo lige så godt være væske, men jeg synes, det er gået rigtig godt. Jeg har spist meget færre måltider, og det har ikke været så godt for mig, men det har også været en ferieperiode, så jeg har ikke haft den samme struktur på mine dage som normalt. Det sværeste har været, at jeg ikke har kunnet spise alle måltiderne sammen med min datter, de dage jeg har haft hende – der har jeg måttet skippe morgenmaden. Men ellers synes jeg faktisk ikke, at fasteperioden har været så hård. Jeg har ikke været specielt sulten, når jeg er vågnet om morgenen. Jeg er også vant til først at spise morgenmad op af formiddagen, så på den måde passer kuren mig fint. Jeg tror ikke, jeg vil give slip på den endnu. Jeg vil fortsætte lidt endnu og se, hvad der sker. I mine øjne virker det mere som en livstilsændring end en kur.”

Anbefalet til dig