Anne Glad: Min sunde uge
SPONSORERET indhold

Anne Glad: Jeg kører en rimeligt streng kostplan

Ingen kulhydrater, syv timers nattesøvn, masser af grøntsager og lidt safirstøv er med til at holde livsstilsekspert Anne Glad i fin form – også selvom hun ikke gider løbe eller træne i et fitnesscenter.

Af: Jo Brand Foto: Agnete Schlichtkrull, DR
11. mar. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

MANDAG:
Jeg kører mod Århus, hvor jeg arbejder halvdelen af ugens dage. Klokken er 5.30, så aftenen inden sørger jeg for at komme tidligt i seng. Syv timer på langs er stadig det bedste, jeg kan gøre for både min fysiske og mentale sundhed. Har jeg for travlt, er det et ok kompromis at smække stængerne op og tage computeren med i seng.

TIRSDAG:
Jeg kører en rimeligt streng kostplan i hverdagene uden kulhydrater, så jeg kan holde et stabilt blodsukker hele dagen. På den måde kan jeg bedre holde kadencen, når jeg har mange møder, optagelser og foredrag. Aftensmaden er som altid kød og 5-600 gram af årstidens grøntsager – lige nu er det især grønkål, pastinak og rødkål. Det sætter forbrændingen i vejret og giver masser af gode vitaminer.

ONSDAG:
Er til filmpremiere og nyder filmen i fulde drag, men springer champagnen over. Jeg giver min lever 100 procent fri i mindst fire sammenhængende dage om ugen, og jeg vil påstå, at jeg kan se det på hud, hår og øjne. Og jeg kan især mærke det om morgenen – min søvn er dybere uden alkohol, også selvom det kun er et enkelt glas, det drejer sig om.

SE OGSÅ: Anne Glads garderobe

TORSDAG:
Jeg har svært ved at få tid til motion. Tidligere dansede jeg to dage om ugen, men pendlerlivet gør det svært med faste aftaler. Men i dag tager jeg turen til en veninde til fods i stedet for med bilen. Jeg ville ønske, jeg gad løbe eller gå i fitnesscenter, men det siger mig intet. Til gengæld tager jeg altid trappen. Jeg både bor og arbejder på femte sal... det giver lidt.

FREDAG:
En uge i højt tempo sætter sine spor. Jeg sørger derfor for at holde en disciplineret hverdagsrutine med god negleolie, natcremer og hårpleje. Her til aften lægger jeg også Själs maske med safirstøv, inden jeg skal ud. Jeg er en sucker for sådan nogle ingredienser. Bagefter ligner jeg en, der er frisk og veloplagt. Og hvis man ligner det, så bliver man det! Om aftenen er jeg til en sjov fest. Når jeg er ude, drikker jeg hvide vine, gerne med bobler og gerne fra champagnedistriktet. Det virker mindre hårdt for min krop end øl og rødvin.

Læs også: 12 tip - Tæm din stress og bliv sund

LØRDAG:
Jeg starter dagen med saft fra en grapefrugt og agurk og genfinder væskebalancen. Og om aftenen spiser jeg en lækker middag. Jeg har som regel god kontakt til min krop og kan ret tydeligt mærke, om den er i balance. Når alt er i vater, opnår jeg en skøn letheds- og frihedsfølelse i kroppen.

SØNDAG:
Normalt prøver jeg at komme ud ad døren og lave noget, der gør mig glad og lader mig op – som at gå en tur i skoven eller rundt om søerne i København. Men i dag spiser jeg en plade chokolade og krøller sammen på sofaen med min kæreste.

VIND: Sundhedspakke fra Futura der giver energi og overskud til en værdi à 716 kr.