Ditte Ingemann kokosolie
Foto: Marie Nørregaard

Ditte Ingemann kokosolie

Ditte Ingemann: „Svedige spinningtimer booster mig med energi”

Den 35-årige madskribent, forfatter og blogger bruger træning til at koble fra, og så spiser hun grønsager i hvert måltid, fordi det gør det endnu lettere at vælge sundt.

Hvad betyder sundhed for dig?
− At være sund er både en følelse, som er inde i mig selv og fysisk udenpå. Hvordan jeg har det med mig selv, kommer meget an på, hvad jeg spiser, og om jeg får dyrket motion. Hvis jeg har travlt og ikke får spist sund og nærende mad, bliver jeg irriteret og mærker det med det samme på kroppen.

Hvilken form for motion dyrker du?
− Jeg har gået til spinning i mange år. Jeg er vild med det, fordi der er gang i den, og jeg keder mig aldrig. Jeg forsøger at komme afsted to gange om ugen, og jeg har en spinning-cykel derhjemme, så der er ingen undskyldning.

Hvad giver motion dig?
− Jeg får det mentalt godt, bliver glad af det og får energi. Det er vigtigt at huske den positive følelse, som bruser i kroppen, når man er færdig med sin træning − den motiverer mig til at få det gjort.

SE OGSÅ: Camilla Miehe-Renard: "Min krop skal have kærlighed og omsorg"

Hvordan finder du tid til motion?
− Det er svært, men jeg vil finde tid til det, fordi jeg bruger motion til at koble fra og tanke op. Jeg sætter det derfor ind i min kalender, så det er en fast aftale, jeg laver med mig selv.

Hvordan slapper du allerbedst af?
− Når jeg rejser. Jeg er selvstændig og arbejder derhjemme, og jeg synes, at det er svært at holde helt fri. Når jeg er på ferie, er jeg langt væk fra det hele − også mentalt, og så slappes der af.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
− Spis grønsager i alle dine måltider − også morgenmad og mellemmåltiderne. Hvis du gerne vil omlægge din kost og gøre den sundere, er det en god måde at starte på.

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?
− Jeg bruger kokosolie hver aften til at rense min makeup af med. Det er fantastisk, billigt og kan bruges til en del. Jeg smører det i mine tørre hårspidser og på kroppen, hvis jeg er blevet solskoldet.

SE OGSÅ: Spis dig til smuk hud med disse 11 fødevarer

Hvad får dig til at føle dig glad?
− Jeg elsker min hverdag, men der er ikke noget bedre end at komme væk og opleve noget helt andet. Forventningsglæden, der ligger i at planlægge en ferie, er helt vidunderlig.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
− Sol og havvand kan gøre noget helt særligt. Når huden har fået lidt farve, jeg har badet i havet og føler mig varm, ren og lækker – den følelse elsker jeg.

Hvor elsker du at rejse hen?
− Jeg rejser til Berlin hvert år. Jeg elsker byens stemning, kultur og historie . Det er en billig by at leve i og rejse til, og jeg bor i et nyt område hver gang, jeg er der − på den måde oplever jeg nyt.

Hvad går du aldrig på kompromis med?
− Kød og god kvalitet skal gå hånd i hånd. Er der ikke økologisk kød i køledisken, vil jeg hellere undvære og bruge mine penge på lækre grønsager i stedet.

Tænker du over, hvad du spiser?
− Jeg får det godt, når jeg spiser sundt. Jeg lider af astma og allergi, og jeg kan mærke en klar forskel og begynder at slå ud, så snart jeg spiser for meget usundt. Jeg er ikke fanatisk, men jeg tænker derfor altid over, hvad jeg putter i munden.

Hvad elsker du at spise?
− Fisk. Det kunne jeg spise morgen, middag og aften. Desværre spiser jeg det ikke så tit, som jeg gerne vil, da kvaliteten ikke altid er i top, og udvalget i køledisken bliver meget ensformigt.

SE OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: Sport gør mig stærk til livets strabadser"

En dårlig vane, du gerne vil ændre?
− Jeg arbejder derhjemme, og jeg kommer altid til at spise foran computeren. Det er dumt, for jeg opdager og nyder ikke, hvad det er, jeg spiser.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
− Veninder og min familie. Jeg har desværre forsømt dem en del i den sidste tid, fordi jeg har haft travlt med mit arbejde, men det er svært at sige nej til ting, når man er selvstændig.

Har du en favoritkogebog?
− Jeg har mange kogebøger, men jeg vender altid tilbage til Jamie Oliver − det ser altid nemt og lækkert ud.

En sportsgadget, du ikke kan undvære?
− Cykelsko og pulsur.

Lige nu læser jeg …
− Jeg læser altid bøger om mad. For tiden er det bogen „Tarme med charme” af Giulia Enders − den er interessant og sjov.

I mit køleskab er der altid …
− Jeg elsker æg. Det er en sund råvare, og du kan altid lave et måltid med æg, selv om du ikke har så meget andet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Cykling og Ditte Ingemann