Kvinde spiser natmad
SPONSORERET indhold

Er det usundt at spise natmad?

Natmad er en klassiker til fest, men sulten kan også sagtens melde sig på de sene aftentimer til hverdag. Men er det usundt at spise sent?

Af: Redaktionen Foto: Getty
20. sep. 2018 | Sundhed | Fit living

Myte: Det er usundt at spise natmad!

Nej, det er ikke usundt at spise natmad. Det er usundt, hvis du spiser mere mad, end du forbrænder – men det har ikke noget at gøre med, hvornår på døgnet du indtager dine måltider. Hvis du i løbet af en nat indtager en masse kalorier, og du gør det meget ofte, kan det resultere i et øget indtag af kalorier, som igen kan resultere i overvægt. Omvendt, vil du også bruge flere kalorier, hvis du holder dig vågen, til natmaden bliver serveret, det kan endda være, at du er på dansegulvet hele aftenen, og på den måde får danset lidt kalorier af dig, og så ender regnskabet måske med at gå op. Dog skal du lige tænke over, hvilken natmad du spiser. Ofte er natmaden fed mad med mange kalorier.

Læs også: Hvor (u)sundt er det at spise kød, mælk & æg

Hvor mange æg må jeg spise om dagen?

Påstanden om, at du kun må spise ét æg om dagen, fordi æg er dårlige for dit kolesteroltal, er en myte, men den generelle anbefaling er stadig syv æg om ugen. Hvordan du fordeler indtaget af æg, står dig frit for, men spiser du syv æg på en dag, skal du være opmærksom på, at æggene vil tage pladsen fra andre sunde fødevarer. Indgår æggene i en varieret kost, kan du dog sagtens spise for eksempel tre æg den ene dag og ikke nogen dagen efter.

Anbefalet til dig