Kvinde cykler
SPONSORERET indhold

Jeg har 10 kilometer til arbejde, som jeg gerne vil bruge på effektiv cykeltræning. Hvad gør jeg?

Henrik Duer tipper om, hvordan du kan bruge din cykeltur til og fra arbejde som effektiv træning.

Af:: Redaktionen Foto: Getty
20. maj. 2019 | Sundhed | Fit living

Hvis du er i træning og cykler på job alle fem hverdage, har du 10 træningspas (ud og hjem) at gøre godt med, og det kan du komme langt med. Hvis du varmer op de første to til tre kilometer og bruger den sidste kilometer til nedtrapning, har du seks til syv kilometer hver vej til ren træning. Det er ikke voldsomt meget, men da du har 10 træningspas på en uge, skal det nok rykke.

Hvordan, du tilrettelægger dit program, afhænger meget af ruten – om der for eksempel er mange lyskryds, smalle cykelstier, bakker eller sving. Da du nok ikke har en lige rute uden stop på vej til dit job, vil min anbefaling være at give den maksimalt gas der, hvor det er muligt, uden at din eller andres sikkerhed kommer i fare.

Læs også: Boost din forbrænding og dit humør + 11 andre fordele ved at tage cyklen

Naturlige pauser (for eksempel lyskryds eller strækninger, hvor det er nødvendigt at sænke tempoet på grund af sikkerheden) skal der nok komme undervejs. Betragt det som en naturlig intervaltræning tilpasset din rute.

Hvis du ikke er trænet, vil det nok være hård kost at give den gas alle dage. Start roligt op, og byg på med de højintense træningspas et ad gangen. I begyndelsen vil det måske være nok at cykle roligt til og fra job. Mærk efter om du konstant har trætte ben, og tag rolige dage efter behov. Der skal være dage, hvor du har gode ben, ellers er træningen for hård.

Vær opmærksom på, at du kommer til at svede, så hav skiftetøj med, og kør i god tid, så der er tid til bad eller etagevask. Hvis sved-udfordringerne er for store, så tag det roligt på vej til job, og giv den gas på vej hjem.

Anbefalet til dig